Itudis: Nismo bili agresivni


IZVOR: Republika - 18.05.2018 | 22:40


Trener košarkaša CSKA Dimitris Itudis izjavio da je nedovoljna agresivnost njegovih igrača glavni uzrok poraza moskovskog kluba od Reala u polufinalu završnog turnira Evrolige u Beogradu.

Foto: Starsport

Itudis je imao šta da zameri igračima CSKA

Real je slavio sa 92:83.

- Brine me to što smo pali posle prve četvrtine. Posebno smo bili loši u trećoj četvrtini. Nismo bili dovoljno agresivni, nismo igrali odbranu, lako su dolazili do poena i to je uzrok poraza - rekao je Itudis.

Za CSKA su večeras igrali Nando De Kolo i Kajl Hajns iako su bili nedovoljno spremni.

- Ne bih želeo da koristim takve izgovore, ako govorimo o Nandu i Kajlu... Možda su bili van ritma, odigrali su samo jednu utakmicu u ruskoj ligi. Nisu bili u vrhunskoj formi i to nismo mogli da očekuje kada dolaze iz povreda. Igrali su dobro koliko su mogli, ali znam da mogu bolje - naveo je Itudis.

CSKA će u nedelju od 17 sati u meču za treće mesto igrati protiv Žalgirisa.

- Moramo da izađemo jako, jer to nama znači. Analiziraćemo ovu utakmicu i pokušati da ispravimo greške za sledeći meč. Moramo da odigramo tu utakmicu jako zbog navijača, zbog troškova, ali i nama znači u smislu inspiracije i zaloga za budućnost - zaključio je Itudis.

U finalu u nedelju od 20 časova sastaće se Real i Fenerbahče.

Košarkaš CSKA Nando De Kolo rekao je da je njegov tim olako ispustio prednost iz prve četvrtine.

- Mislim da smo se opustili u odbrani. Znamo da kao tim imamo mnogo dobrih igrača, ali smo se u drugoj četvrtini opustili kad smo vodili deset razlike. Oni su tim koji može da pogađa teške šuteve i to su radili večeras - rekao je De Kolo, a potom je prokomentarisao sistem igre u drugom poluvremenu.

- Mi smo cele sezone igrali tako, ako ste gledali naše utakmice mogli ste da vidite, navikli smo na to. Ali smo u tom trenutku utakmice morali više da se borimo - dodao je francuski košarkaš.