Pablo Laso: Voleo bih da se svi sećaju Reala kao pobednika u Beogradu


IZVOR: Republika - 18.05.2018 | 22:50


Trener košarkaša Reala Pablo Laso izjavio je da je ponosan na igrače madridskog kluba, koji su izborili finale završnog turnira Evrolige u Beogradu.

Foto: Starsport

Laso je ponosan na igrače Reala

Real je pobedio CSKA 92:83.

- Želim da čestitam igračima na sjajnoj pobedi. Kada igrate protiv CSKA morate da uradite puno dobrih stvari da biste dobili utakmicu. Prva četvrtina nije bila baš dobra, puno smo promašivali, oni su pronašli ritam, dali teške koševe. Uspeli smo rotacijama da se vratimo u drugoj. Svi smo se držali plana u drugom delu, dominirali smo u svim situacijama koje smo ranije analizirali. Odradili smo sjajan posao - rekao je Laso i nastavio:

- Imali smo tešku sezonu od samog početka. Malo ko je verovao da će Real igrati finale. Svi igrači su posle povrede Ljulja davali mnogo više. Svima njima treba biti zahvalan, oni su nas doveli do finala. U decembru, siguran sam, da je retko ko verovao da ćemo igrati finale, ali mi smo verovali. Radili smo dobar posao na terenu, sjajan posao, prilagodjavali smo se svakoj situaciji.

Laso je istakao i da je timska odbrana donela pobedu Realu, koji će se u finalu sastati sa Fenerbahčeom.

- Ajde još jednom da probamo da dobijemo u Beogradu. Kao što sam rekao o ovoj zemlji i gračima, imam ogromno poštovanje, kao i za atmosferu. Sve je fantastično, svi će sećati ovog finala. Ponosan sam na to, jer je ovo grad košarke. Voleo bih da se svi sećaju Reala kao pobednika u Beogradu - istakao je Laso.

Finale je na programu u nedelju od 20 sati.