POZNAT JE DATUM POČETKA NOVE SEZONE: Karmelo Espeleta otkrio sve detalje


IZVOR: Republika - 21.08.2024 | 15:22


Prošlogodišnja trka privukla je pažnju ljubitelja motociklizma širom sveta.

Foto: www.profimedia.rs
POZNAT JE DATUM POČETKA NOVE SEZONE: Karmelo Espeleta otkrio sve detalje

Organizatori Moto GP šampionata su danas saopštili da će Velika nagrada Tajlanda biti prva trka naredne sezone, koja će se održati 2. marta 2025. godine na stazi "Čang" u Buriramu. Ovo predstavlja značajan korak za Moto GP, s obzirom da je Jugoistočna Azija jedno od ključnih tržišta za ovaj sport. Karmelo Espeleta, generalni direktor kompanije Dorna, istakao je značaj Tajlanda kao važnog tržišta za Moto GP i izrazio uzbuđenje zbog početka naredne sezone na ovoj destinaciji.

- Uzbuđeni smo što možemo da otkrijemo da će naredne dve sezone početi Velikom nagradom Tajlanda. Jugoistočna Azija je jedno od naših najvažnijih tržišta, kako za sport, tako i za naše timove i partnere. Tajland igra važnu ulogu u tome, a strast koju svi osećaju prema motociklizmu je jasna kada vidimo koliko ljudi dolazi u Buriram svake godine - izjavio je Karmelo Espeleta, generalni direktor Dorne, kompanije koja vodi Moto GP šampionat.

Foto: www.profimedia.rs

Karmelo Espeleta u zagrljaju Frančeska Bagnaje

 

Ovogodišnja trka za VN Tajlanda zakazana je za 27. oktobar, a prošlogodišnja trka privukla je pažnju ljubitelja motociklizma širom sveta. Očekuje se da će i naredna trka biti jednako uzbudljiva i da će dodatno učvrstiti poziciju Tajlanda kao značajnog domaćina Moto GP takmičenja.

Staza "Čang" u Buriramu predstavljaće izazov za vozače Moto GP šampionata, a publika će imati priliku da uživa u spektakularnom nadmetanju na ovoj modernoj i zahtevnoj stazi. Očekuje se da će ova trka dodatno obogatiti kalendarsku ponudu Moto GP šampionata i pružiti nezaboravno iskustvo ljubiteljima motociklizma širom sveta.

BONUS VIDEO: