KO DRUGI, AKO NE ON? Italijan opet IZDOMINIRAO na VN u Mizanu


IZVOR: Republika - 21.09.2024 | 16:49


Banjaja ostavio Martina u prašini

Foto: Profimedia
KO DRUGI, AKO NE ON? Italijan opet IZDOMINIRAO na VN u Mizanu

Vozač Dukatija Italijan Frančesko Banjaja pobednik je današnje sprint trke u Moto GP šampionatu uoči trke za Veliku nagradu Emilija Romanje na stazi "Marko Simončeli" u Mizanu.

Banjaja je do pobede stigao rezultatom 19:50.237.

Drugo mesto je osvojio vozač Pramaka Španac Horhe Martin, koji je kasnio 0,285 sekundi za Banjajom. Vozač Dukatija Italijan Enea Bastijanini bio je treći sa 1,319 sekundi zaostatka za pobednikom.

Martin drži prvo mesto u generalnom plasmanu vozača sa 321 bodom, dok je Banjaja drugi sa 317.

Trka za Veliku nagradu Emilije Romanje na programu je u nedelju u 13 časova.

Podsetimo, u 2022. godini, Banjaja je osvojio svoju prvu titulu šampiona sveta u MotoGP, što ga je učinilo prvim Italijanom koji je to učinio sa Ducatijem od 2007. godine. Njegov stil vožnje je agresivan, ali veoma kontrolisan, a ističe se i sposobnošću da razvije brzinu na različitim tipovima staza.

Tokom 2023. godine, nastavlja da se takmiči za titulu, a njegov odnos sa timom Ducati i sposobnost da se adaptira na promene na stazi doneli su mu brojne pobede. Banjaja je poznat po svojoj sposobnosti da izvlači maksimum iz motocikla, čak i u teškim uslovima.

MotoGP sezona je bila veoma uzbudljiva. Mark Markez se i dalje bori da se vrati na vrh forme nakon nekoliko povreda, dok su Fabio Kvartararo i Peko bili u centru pažnje kao vodeći vozači.

Osim toga, nova lica kao što su Horhe Martin i Marco Bezeki postala su ozbiljna konkurencija, donoseći dodatnu dinamiku trkama.

Sezona se približava kraju, a borba za titulu se zaoštrava!

BONUS VIDEO