NEVEROVATAN PODUHVAT! Banjaja iskoristio pad rivala i pobedio u sprintu u Japanu!


IZVOR: Republika - 05.10.2024 | 10:38


Sprint trka je bila ispunjena uzbuđenjem i neizvesnošću.

Foto: Profimedia
NEVEROVATAN PODUHVAT! Banjaja iskoristio pad rivala i pobedio u sprintu u Japanu!

Italijanski vozač Frančesko Banjaja ostvario je impresivan uspeh na današnjoj sprint trci u Moto GP šampionatu uoči trke za Veliku nagradu Japana na stazi Motegi. Sa vremenom od 21:01.074 minuta, Banjaja je zauzeo najvišu poziciju na pobedničkom postolju, ostavivši iza sebe svog timskog kolegu Eneu Bastijaninija i vozača ekipe Gresini rejsing, Španca Marka Markeza.

Sprint trka je bila ispunjena uzbuđenjem i neizvesnošću, a vozač Pedro Akosta iz ekipe Gas Gas, koji je stigao do pol pozicije u kvalifikacijama, suočio se sa velikim izazovima tokom samog takmičenja. Nažalost, njegova greška četiri kruga pre kraja trke ga je koštala prvog mesta, otvarajući put Banjaji ka pobedi.

Pramakov Španac Horhe Martin i dalje drži prvo mesto u generalnom plasmanu sa 372 boda, dok se Banjaja nalazi na drugoj poziciji sa 357 bodova. Bastijanini je na trećem mestu sa 300 bodova, dok Markez zauzima četvrto mesto sa 295 bodova. Svi ljubitelji Moto GP šampionata sa nestrpljenjem očekuju trku za Veliku nagradu Japana koja je zakazana za nedelju od sedam časova.

Frančesko Banjaja je pokazao izuzetno umeće i odlučnost na današnjoj trci za Veliku nagradu Japana, ostavljajući snažan utisak na sve učesnike i ljubitelje ovog uzbudljivog sporta. Očekujemo još nezaboravnih trka i uzbuđenja u nastavku sezone Moto GP šampionata.

BONUS VIDEO: