PREMINUO NAKON STRAVIČNOG PADA! Francuski motociklista Frederik Baudri preminuo je u bolnici


IZVOR: Republika - 08.10.2024 | 12:07


Tragedija kakva se ne pamti.

Foto: pixabay.com
PREMINUO NAKON STRAVIČNOG PADA! Francuski motociklista Frederik Baudri preminuo je u bolnici

Francuski motociklista Frederik Baudri, preminuo je u bolnici nakon pada tokom prve etape "off-road" relija u Maroku, poslednje stanice Svetskog "Rally-Raid" prvenstva. Baudri, koji je imao 47 godina, pao je s motora na 97. kilometru, navodi se u kratkom saopštenju organizatora.

Doktori su brzo reagovali na Baudrijev pad, a on je ubrzo helikopterom prevezen u bolnicu gde je, nažalost, preminuo, stoji u zvaničnom saopštenju. Ova tragedija je bacila senku na Marokanski reli, koji je bio poslednja, peta stanica Svetskog "Rally-Raid" prvenstva.

Svetsko "Rally-Raid" prvenstvo ove godine je obuhvatalo pet stanica širom sveta. Prva stanica održana je u Saudijskoj Arabiji, druga u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, treća u Portugalu, a četvrta u Argentini. Maroko je bio domaćin poslednje stanice ovog prestižnog takmičenja.

Bezbednost u moto-sportovima je uvek bila od suštinskog značaja, ali uprkos tome, rizici su uvek prisutni. Padovi i povrede su neizbežan deo ovakvih takmičenja, ali ova tragedija podseća sve učesnike i organizatore relija na važnost kontinuiranog unapređenja bezbednosnih mera.

Frederik Baudri je bio iskusan motociklista i poštovan u reli zajednici. Njegova smrt je duboko potresla njegove kolege, prijatelje i navijače širom sveta. Njegovo ime će zauvek ostati upamćeno u svetu reli sportova.

Ova tragedija će sigurno imati uticaj na buduća takmičenja, posebno u pogledu bezbednosti učesnika. Organizatori će morati još pažljivije da razmotre mere koje se mogu preduzeti kako bi se smanjio rizik od sličnih nesreća u budućnosti.

Tragičan kraj relija u Maroku sa smrću Frederika Baudrija baca senku na celokupnu reli zajednicu. Ovaj gubitak će sigurno podstaći raspravu o bezbednosti u moto-sportovima i podsetiti sve učesnike na važnost brige o bezbednosti kako bi se smanjio rizik od sličnih tragedija u budućnosti.

BONUS VIDEO