UGOVORENA SARADNJA ŠSS I FIDE: Srpski šah DOBIJA PROMINENTNIJU ULOGU na svetskoj sceni!


IZVOR: Republika - 06.11.2020 | 13:49 >> 14:25


Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić razgovarao je putem video-konferencijskog poziva sa predsednikom Svetske šahovske federacije (FIDE) Arkadijem Dvorkovičem.

Foto: pixabay.com

Šah

U srdačnom i prijateljskom razgovoru konstatovana je spremnost za saradnju i učešće Šahovskog saveza Srbije u budućim važnim projektima Svetske šahovske federacije.

Kao bitan uslov da do toga dođe, Dvorkovič i Lazić konstatovali su da je važno da se što pre putem reprograma reše nasleđene visoke finansijske obaveze Šahovskog saveza Srbije prema FIDE.

 

 
$bp("Brid_04665238", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

 

Lazić je posebno zahvalio administraciji FIDE, koja je ovom pitanju prišla sa puno razumevanja.

Na kraju razgovora Dragan Lazić pozvao je predsednika FIDE da naredne godine, a posle pobošljanja epidemiološke situacije, poseti Srbiju, što je ovaj sa zadovoljstvom prihvatio. 

Foto: Slobodno za korišćenje

Dragan Lazić u razgovoru sa Dvorkovičem

Arkadij Dvorkovič je jedno od značajnijih imena u političkom i društvenom životu Rusije. Od 2008. godine bio je pomoćnik predsednika Rusije, kada je tu dužnost obavljao Dmitrij Medvedev, a posle toga u jednom mandatu bio je potredsednik Vlade Rusije, kada je takođe predsedavao Medvedev. Od 2018. godine nalazi se na čelu Upravnog odbora državnog Razvojnog fonda "Skolkovo" i u tom svojstvu, 2019. godine, kao član delegacije predsednika Rusije Vladimira Putina, sa ministrima u Vladi Srbije potpisao je niz značajnih ugovora o važnim državnim projektima.

Mesto čelnog čoveka Svetske šahovske federacije nije njegova prva visoka sportska funkcija. Obavljao je ulogu predsednika Organizacionog komiteta Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji 2018. godine.