Bravo, devojke! Srbija na 3 od 3, savladan i Kazahstan!


IZVOR: Republika - 30.09.2022 | 12:41


Odbojkašice Srbije su sa 3-0 u setovima pobedile Kazahstan u 4. kolu Svetskog prvenstva.

Foto: OSS
Bravo, devojke! Srbija na 3 od 3, savladan i Kazahstan!

Odbojkašice Srbije su sa 3-0 u setovima pobedile Kazahstan u 4. kolu Svetskog prvenstva. Srbija je bez ikakvih problema pobedila Kazahstan, ovde statistika ne vara, već baš govori kakvo je stanje na terenu zaista i bilo u Lođu.

Mina Popović i Brankica Mihajlović odigrale su odličan meč i bile prava enigma za Kazahstanke, a iz prvog seta nam dolazi interesantan podatak da su sve igračice Srbije imale po jednu servis grešku.

(function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-4978-41726"));

Standings provided by SofaScore

Kada pogledamo da je selekcija Kazahstana imala samo 13 poena u prvom setu i pored toga, jasno vam je koliko je Srbija zaprvo bila dominantna. U drugom i trećem setu su stvari izgledale potpuno identično, Nikitina je igrala koliko je mogla, Smirnova i Belova takođe, ali nije to mnogo promenilo stanje na tereu.

Srbija je za 66 minuta pobedila Kazahstan, uz sve pauze i tajm-aute koje je selektor Kazahstana tražio pa je jasno da je maksimalna pobeda bila jedini realni ishod. Maja Aleksić je imala 13 poena, po 12 Mina Popović i Brankica Mihajlović, a 11 Bojana Milenković. Na drugoj strani, samo je Tatjana Nikitina bila dvocifrena, sa 13 poena.

BONUS VIDEO: