SRBIJO, RADUJ SE: Još jedan korak deli nas od sna! Plasman na Olimpijske igre je tako blizu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 07.06.2024 | 06:40


Pojedini rezultati su se poklopili.

Foto: fss.rs
SRBIJO, RADUJ SE: Još jedan korak deli nas od sna! Plasman na Olimpijske igre je tako blizu!

Puleni selektora Igora Kolakovića nalaze se na pragu plasmana na Olimpisjke igre koje će se ove godine održati u francuskoj prestonici. Srpske odbojkaše je obradovao rezultat meča u kojem su se sastale selekcije Holandije i Kube i nakon njega "orlovi" sve drže u svojim rukama.

Reprezentacija Holandije savladale je Kubu rezultatom 3:1 (26:24, 21:25, 25:20, 25:22), što je Kubu koštalo 9.66 bodova na FIVB listi, tako da Srbija u ovom momentu sve drži u svojim rukama.

Treba podsetiti da su naši odbojkaši u ovogodišnjoj Ligi nacija nakon trijumfa nad Iranom (3:1), doživeli tri vezana poraza (Japan 0:3, Brazil 1:3, Nemačka 0:3), da bi pre dva dana savladali upravo Holandiju sa maksimalnih 3:0 i sada znatno mirnije mogu očekivati duele protiv Sjedinjenih Američkih Država, Argentine, Kanade, Kube,...

Mora se istaći da o plasmanu na olimpisjki odbojkaški turnir odlučuje FIVB rang lista na kojoj Srbija trenutno zauzima devetu poziciju i čini se u ovom momentu da su glavni kandidati upravo selekcije Kube i Holandije koje se nalaze na pozicijama deset i 13.

Foto: Printscreen/En.volleyballworld.com

FIVB rang lista

 

Kada je reč o samom Olimpijskom turniru na kojem će učestvovati 12 najboljih svetskih reprezentacija, učešće su do sada obezbedili Francuska, Nemačka, Poljska, Brazil, Japan, SAD i Kanada. Vrlo blizu viziranja karte za Pariz su i Italija, Slovenija i Argentina, dok će Egipat takođe izboriti plasman na Olimpisjke igre kao reprezentacija sa kontinenata koji još nema niti jednog predstavika.

Pred "orlovima" je definitivno borba sa Kubom i Holandijom za poslednju olimpijsku vizu.

Do kraja ovogodišnje odbojkaške Lige nacija Srbija će odigrati još sedam mečeva:

SAD - Srbija (8. jun)

Srbija - Argentina (9. jun)

Kanada - Srbija (10. jun)

Kuba - Srbija (19. jun)

Turska - Srbija (21. jun)

Srbija - Poljska (22. jn)

Srbija - Slovenija (23. jun)

 

Standings provided by Sofascore

 

 

BONUS VIDEO: