LOŠE VESTI ZA IVANU ŠPANOVIĆ! Nemica ozbiljno ZAPRETILA pred Olimpijske igre! Ovo godinama NIJE VIĐENO!


IZVOR: Republika - 13.06.2024 | 08:48


Izazov za Srpkinju.

Foto: Profimedia
LOŠE VESTI ZA IVANU ŠPANOVIĆ! Nemica ozbiljno ZAPRETILA pred Olimpijske igre! Ovo godinama NIJE VIĐENO!

Nemačka atletičarka Malaika Mihambo osvojila je zlatnu medalju u disciplini skok udalj na Evropskom prvenstvu u Rimu. Njen spektakularni skok od 7,22 metra predstavlja najduži skok od 2019. godine, čime je potvrdila svoju izuzetnu formu i talent.

Mihambo je već ostvarila zapažene uspehe osvajanjem zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, što je čini jednom od najdominantnijih atletičarki u ovoj disciplini. 

Srebrnu medalju osvojila je Italijanka Larisa Japikiano skokom od 6,94 metra, ostvarenim u poslednjoj, šestoj seriji. Ovaj izuzetan rezultat doneo joj je zapaženo mesto na pobedničkom postolju. Sa druge strane, treća pozicija pripala je Portugalki Agate de Souza, čiji skok od 6,91 metra takođe zaslužuje posebno priznanje.

Naša sjajna atletičarka Ivana Španović, iako nije bila prisutna u Rimu, sigurno je sa pažnjom pratila rezultate Evropskog prvenstva dok se istovremeno priprema za nadolazeće Olimpijske igre u Parizu. Njen doprinos atletici, posebno u disciplini skok udalj, ostavlja dubok trag i inspiriše mnoge mlade sportiste.

Ovaj uspeh Malaike Mihambo na Evropskom prvenstvu u Rimu predstavlja samo jedan u nizu impresivnih dostignuća u svetu atletike, a sigurno će ostaviti dubok utisak na ljubitelje ovog sporta širom sveta. Takođe, predstavljaće ozbiljan izazov za najbolju srpsku atletičarku pred nastupajuće Olimpijske igre, pošto je jasno odakle joj preti najveća opasnost.

BONUS VIDEO