SUMNJA SE NA UBISTVO! Bivši svetski prvak pronađen mrtav sa ranama od vatrenog oružja


IZVOR: Republika - 03.07.2024 | 15:23


Prvo se vodio kao nestao.

Foto: www.profimedia.rs
SUMNJA SE NA UBISTVO! Bivši svetski prvak pronađen mrtav sa ranama od vatrenog oružja

Žak Frajtag, bivši svetski šampion u skoku u vis, pronađen je mrtav sa prostrelnim ranama blizu groblja Zandfontein u Pretoriji, Južna Afrika. Četrdesetdvogodišnji sportista, koji je prethodno bio prijavljen kao nestao, pronađen je u travi, što je pokrenulo istragu o njegovom ubistvu. Policija još nije uhapsila bilo koje osumnjičene u vezi sa ovim slučajem, što je ostavilo zajednicu u šoku i neverici.

Frajtagova atletska karijera obeležena je izuzetnim dostignućima, a najveći trenutak dogodio se 2003. godine kada je osvojio senior svetski naslov u Parizu, preskočivši impresivnu visinu od 2 metra i 35 centimetara. Njegov uspeh je bio izgrađen na temelju ranijih trijumfa, uključujući pobede na svetskim prvenstvima za mlade i juniore. Od njegove prve zlatne medalje u Poljskoj 1999. godine do izuzetne pobede na senior svetskom prvenstvu u Parizu, Frajtagov put bio je posvećenost i izvrsnost.

Okolnosti oko Frajtagove prerane smrti poslale su potres kroz globalnu atletsku zajednicu. Njegovo prisustvo na velikim međunarodnim takmičenjima, poput Olimpijskih igara 2004. godine u Atini gde je zauzeo 20. mesto, učvrstilo je njegov status kao cenjenog sportiste. Tragičan kraj njegovog života ostavio je mnoge koji se pitaju za motive iza njegovog ubistva i tuguju zbog gubitka pravog sportskog ikone.

Južnoafrička policija nastavlja sa istragom slučaja, pozivajući bilo koga sa informacijama da izađe u javnost. Sa Frajtagovim nasleđem kao šampiona i njegovim uticajem na svet atletike, potraga za pravdom u njegovom slučaju dobila je značajnu važnost. Dok se istraga odvija, svet čeka odgovore i zatvaranje nakon ove razarajuće tragedije.

BONUS VIDEO