IZNENAĐENJE U KVALIFIKACIJAMA ZA VN BRITANIJE! Ni Ferštapen, ni Hamilton! Evo ko je zauzeo PRVO mesto!


IZVOR: Republika/B.S. - 06.07.2024 | 18:56


Trka se održava u nedelju na stazi Silverston.

Foto: www.profimedia.rs
IZNENAĐENJE U KVALIFIKACIJAMA ZA VN BRITANIJE! Ni Ferštapen, ni Hamilton! Evo ko je zauzeo PRVO mesto!

Vozač Mercedesa, Džordž Rasel, uspeo je da ostvari najbolje vreme na kvalifikacijama za Veliku nagradu Britanije u Formuli 1.

Njegov zemljak i kolega iz tima, Luis Hamilton, zauzeo je drugo mesto, pošto je ostao 0,171 sekundu iza Rasela. Ovo postavlja temelje za uzbudljivu trku koja nas očekuje sutra na stazi u Silverstonu.

Meklarenov vozač, Lando Noris, iznenadio je mnoge osvajanjem trećeg mesta na kvalifikacijama, pokazavši impresivnu brzinu i veštinu. Njegovo prisustvo u prvom redu startne pozicije obećava dinamičan start trke i moguće borbe za sam vrh.

Foto: Tanjug/AP

Luis Hamilton

Iako je Luis Hamilton poznat po svojoj fenomenalnoj veštini, ovog puta je zauzeo drugo mesto iza svog timskog kolege, Džordža Rasela. Očigledno je da će Mercedes imati izuzetno snažno prisustvo na trci, što će svakako dodatno začiniti borbu za pobedničko postolje.

Aktuelni svetski šampion i lider u generalnom plasmanu, Holanđanin Maks Ferštapen, zauzeo je četvrto mesto na kvalifikacijama, što će dodatno podgrejati rivalstvo između Mercedesovog i Red Bulovog tima. S obzirom na njegovu agresivnu vožnju i želju za osvajanjem, očekuje nas uzbudljiva trka na stazi.

Nestrpljivo iščekujemo trku za Veliku nagradu Britanije u Formuli 1 koja će se održati u nedelju od 16 sati na stazi u Silverstonu.

BONUS VIDEO