TRAGEDIJA! Poginuo mladi sportista - imao je samo 24 godine! Stradala i DVOJICA DRUGOVA!


IZVOR: Republika - 07.07.2024 | 08:46


Stravična saobraćajna nesreća.

Foto: Tanjug/AP
TRAGEDIJA! Poginuo mladi sportista - imao je samo 24 godine! Stradala i DVOJICA DRUGOVA!

Velika tuga zavila je sportski svet u crno nakon tragične saobraćajne nesreće u Merilendu, u kojoj su život izgubili ruki NFL-a Kajri Džekson i njegovi bivši saigrači, Entoni Liton Džunior i Izaja Hejzel. Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim časovima u Aper Marlborou, kada je automobil u kojem su se nalazili mladi sportisti udario u drugo vozilo čiji je vozač, prema policijskim izveštajima, vozio pod uticajem alkohola i prebrzo.

Sva trojica momaka pohađala su istu srednju školu, Vajs u Aper Marlborou, gde su se zaljubili u fudbal i počeli graditi svoje sportske karijere. Nakon srednje škole, svi su igrali koledž fudbal Divizije 1-A pre nego što su krenuli ka ostvarenju svojih snova u NFL ligi. Kajri Džekson, koji je završio koledž karijeru na Univerzitetu Oregon, bio je izabran u četvrtom krugu drafta od strane Minesote u aprilu. Njegova smrt je zauvek ugasila svetlu budućnost koja mu se pružala u profesionalnom fudbalu.

 

 


Nesreće izazvane prebrzom vožnjom i vožnjom pod uticajem alkohola su često uzrok tragičnih gubitaka života, a ova nesreća je još jedan bolan podsetnik na opasnosti takvog ponašanja. Osim što oduzima živote mladim ljudima punim potencijala, takvo nepoštovanje saobraćajnih pravila ostavlja trajne posledice na porodice i zajednice.

Kajri Džekson, Entoni Liton Džunior i Izaja Hejzel će zauvek ostati u sećanju svojih porodica, prijatelja i sportske zajednice kao talentovani sportisti čiji je život preuranjeno prekinut. Njihovo nasleđe će živeti kroz sećanja na njihove sportske podvige i kroz humanitarne akcije i fondacije koje će biti osnovane u njihovu čast.

Ova tragična nesreća je podsetnik svima da odgovorno ponašanje u saobraćaju može spasiti živote. Vožnja pod uticajem alkohola i prebrza vožnja su neodgovorni postupci koji mogu imati katastrofalne posledice. 

 

 

BONUS VIDEO