NEĆE BITI LAKO: Žreb je rekao svoje - srpske klubove očekuje pakao na putu ka eliti!


IZVOR: Vladimir Vorih - 14.08.2024 | 06:28


Došlo je vreme da se evropska kruna vrati u zemlju olimpijskih šampiona.

Foto: Starsport
NEĆE BITI LAKO: Žreb je rekao svoje - srpske klubove očekuje pakao na putu ka eliti!

Vaterpolo reprezentacija Srbije stigla je do trećeg uzastopnog zlatnog odličja na Olimpijskim igrama čime je samo po ko zna koji put dokazano da je naša zemlja velesila u ovom sportu.

Nakon reprezentativnih obaveza sada se okrećemo klupkim obavezama, a nakon žreba koji je održan u Zagrebu, poznat je put naših vaterpolo klubova ka grupnoj fazi LEN Lige šampiona.

Trostruki uzastopni šampion Srbije, ekipa Novog Beograda pokušaće u predstojećoj takmičarskoj godini da se još jednom plasira na završni turnir, ali je želja svih u prestoničkom klubu da se konačno titula šampiona Evrope vrati u našu zemlju.

Srpski šampion će se u predstojećoj sezoni takmičiti u grupi A LEN Lige šampiona, a za protivnije će imati nemački Hanover, rumunsku Steauu i pobednika kvalifikacione grupe C u kojoj se nalaze Breša, Špandau, Oradea, Enka i PAOK.

Pored Novobeograđana u kavlifikacionom ciklusu učestvuju i kragujevački Radnički i ekipa Šapca.

Foto: printscreen

Šampion i dalje sanja evropsku krunu

 

Kragujevčani su svrstani u kvalifikacionu grupu B zajedno sa Vuljagmenijem, Zuglom i zagrabačkom Mladosti, a ukoliko prebrode kvalifikacije plasiraće se u grupu B LŠ gde se nalaze aktuelni šampion Evrope Ferencvaroš, Jadran iz Splita i Dinamo iz Tbilisija.

Ekipa Šapca za protivnike u kvalifikacijama ima Sabadelj, Ortiđu i PAN, a pobednik ove kvalifikacione grupe za protivnike u grupnoj fazi imaće Olimpijakos, Savonu i kotorski Primorac.

Da podsetimo, prethodne sezone je budimpeštanki Ferencvaroš prekinuo trogodišnju dominaciju italijanskog Pro Reka, a poslednji put je trofej namenjem najboljoj evropkoj vaterpolo ekipi stigao u Srbiju 2013. godine kada se Crvena zvezda popela na krov Evrope.

 

BONUS VIDEO: