SADA JE I ZVANIČNO! Bivši selektor Srbije ima novi POSAO! Preuzeo NAJGORU reprezentaciju sa OI!


IZVOR: Republika/B.S. - 16.08.2024 | 20:36


Pred njim je veoma težak posao.

Foto: Tanjug/AP
SADA JE I ZVANIČNO! Bivši selektor Srbije ima novi POSAO! Preuzeo NAJGORU reprezentaciju sa OI!

Doskorašnji selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona, preuzeo je klupu Japana nakon trogodišnjeg angažmana na klupi "orlova".

Španac je dobio otkaz u seniorskoj selekciji nakon lošeg nastupa na Evropskom prvenstvu, ali je sada dobio priliku da nastavi svoju trenersku karijeru u Aziji.

Japanci su na nedavnim Olimpijskim igrama pružili solidnu igru, mada su takmičenje okončali bez osvojenih bodova, ali je očigledno da je njihov potencijal privukao iskusnog stručnjaka poput Đerone.

Foto: Starsport

Toni Đerona je novi selektor Japana

Preuzimanje japanske reprezentacije predstavlja novi izazov za Tonija Đeronu nakon trogodišnjeg vođenja nacionalnog tima Srbije. Ovo je prilika da se pokaže u novom okruženju i da iskoristi svoje trenersko iskustvo kako bi unapredio japanski rukomet.

Reprezentacija "samuraja" je na prethodnom najvećem planetarnom sportskom događaju u Parizu pokazala značajan napredak u igračkom smislu. Iako nisu osvojili bodove, Japanci su pružili snažan otpor favorizovanim selekcijama poput Hrvatske i Slovenije, što je ukazalo na njihovu sposobnost da se nose sa renomiranim rukometnim silama.

Sa Tonijem Đeronom na klupi, japanska rukometna reprezentacija može očekivati stručno vođstvo i još bolju taktiku. Španski stručnjak će imati priliku da izgradi timski duh i rad sa mladim talentima, što bi moglo dovesti do daljeg napretka japanskog rukometa na međunarodnoj sceni.

BONUS VIDEO