ADRIANA POSTAJE ZVEZDA: Srpska atletičarka na korak do istorije


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 19.09.2024 | 16:35


Nominovana je za prestižnu nagradu koju je apsolutno zaslužila.

Foto: Profimedia
ADRIANA POSTAJE ZVEZDA: Srpska atletičarka na korak do istorije

Srpska bacačica koplja, Adriana Vilagoš, istakla se među nominovanim sportistkinjama za prestižnu nagradu Mlada zvezda u usponu koju dodeljuje Evropska atletika za 2024. Njeni izvanredni rezultati i dosledno učešće u juniorskim i seniorskim kategorijama učinili su je jednom od najperspektivnijih atletičarki Evrope.

Adriana Vilagoš je svojim uspesima na međunarodnim takmičenjima, uključujući osvajanje medalja i obaranje ličnih i nacionalnih rekorda, zaslužila nominaciju za ovu prestižnu nagradu. Njen dosadašnji uspeh obuhvata osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, pobedu na Kupu Evrope, kao i drugo mesto na evropskoj listi 2024. godine, sa impresivnom daljinom od 65,64 metara.

Glasanje za Mlade zvezde u usponu je otvoreno za javnost, a pobednice će biti proglašene na svečanosti Evropske atletike 26. oktobra na Evropskom kongresu koji se održava u Skoplju. Iz Srpskog atletskog saveza pozivaju sve ljubitelje atletike da podrže Adrianu i glasaju za nju putem linka - https://www.european-athletics.com/home/golden-track-vote. Glasanje se zatvara 29. septembra.

Adriana Vilagoš je svojim trudom, talentom i izuzetnim rezultatima zaslužila priznanje i podršku kako bi nastavila da predstavlja Srbiju na najvišem nivou u svetu atletike. Svi ljubitelji sporta imaju priliku da podrže ovu talentovanu sportistkinju svojim glasom i tako doprinesu njenom daljem usponu u atletskom svetu.

BONUS VIDEO