IVANA DONELA KONAČNU ODLUKU U VEZI SA KRAJEM KARIJERE: Španovićeva otkrila da li će i dalje skakati


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.09.2024 | 14:44


Prethodni nastup imala na Olimpijskim igrama u Parizu gde zbog povrede nije prošla u finale.

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
IVANA DONELA KONAČNU ODLUKU U VEZI SA KRAJEM KARIJERE: Španovićeva otkrila da li će i dalje skakati

Nisam neko ko traži opravdanja, nema ih. Pogotovo posle tolike karijere i svega što sam prošla. To je rekla Ivana Španović posle ne prolaska u finale skoka udalj na Olimpijskim igrama u Parizu. Po nju je kobna bila nezalečena povreda pete, pa je njen govor delovao kao opraštajući od atletike. Međutim, posle nesec i po dana, očigledno kada su se slegli utisci i još jednom sagledala povreda, Ivana je obradovala svoje navijače.

- U principu ja sam nespretna bila sa izjavama u Parizu samo zato što... Bila sam spremna na takav ishod, ali jednostavno sam potajno priželjkivala nešto sasvim drugo. I ja sam rekla da sam želela da u Parizu u jednom sasvim drugom kontekstu završim svoju sportsku karijeru. S obzirom da se to nije desilo, meni je sada apsolutno primarni fokus da se oporavim, jer znamo šta je i to nije nešto što generalno predstavlja neku veliku brigu i nešto što u ovom trenutku može da me skloni sa atletske staze, s obzirom da ćemo to da dovedemo u red i da kada budem spremna za treninge ja ću se vratiti. Mislim da moja karijera zaslužuje apsolutno drugačiji kraj. Sve dok sam zadovoljna s onim što radim, kako, i dokle god imam istu želju ja ću se pojaviti - rekla je Ivana za Telegraf.rs i obradovala svoje navijače.

Foto: www.profimedia.rs

Još će da usrećuje Srbiju: Ivana Španović

Ona je rekla da ju je hronična povreda sprečila da stigne do najvećeg uspeha karijere.

- Sad mogu o tome do sutra da pričam, poenta cela je da smo se sa ovim po prvi put u karijeri susreli i jednostavno način na koji smo odreagovali u datom trenutku, šta smo uradili, na koji način je bilo potpuno u skladu da smo u tome prvi put i da je to za nas sve bilo novo. Jednostavno smo pokušali da ostanemo istrajni toj mojoj ideji da se pojavim u Parizu po svaku cenu. Da nije bila olimpijska godina, mi bismo verovatno stali na vreme, povreda bi se zalečila i vratila bih se na stazu zdrava. S obzirom da su u pitanju bile OI onda smo ipak morali malo drugačije - dodala je Španovićeva.

BONUS VIDEO