MMA TURNIR "BEOGRADSKI POBEDNIK": Stefan Savić postao najveću u istoriji srpskog MMA!


IZVOR: Republika - 20.09.2024 | 17:14


Velika čast za Savića.

Foto: MMA
MMA TURNIR "BEOGRADSKI POBEDNIK": Stefan Savić postao najveću u istoriji srpskog MMA!

Beogradski MMA Savez, uz podršku MMA Saveza Srbije i brojnih prijatelja iz sveta sporta, odlučio je da od ove godine turnir "Beogradski pobednik" nosi ime po osvajaču svetske medalje i reprezentativcu Srbije, Stefanu Saviću. Ova odluka doneta je u znak sećanja na Stefana, a MMA zajednica će svojim prisustvom obeležiti ovo takmičenje kao najveće u istoriji srpskog MMA – sa do sada rekordnim brojem prijavljenih takmičara!

Prošlo je sedam meseci otkako je Stefan Savić tragično preminuo, a MMA zajednica živi sa tugom i bolom, sećajući se Stefana gotovo svakodnevno. Kako kažu iz MMA Saveza, turnir koji nosi njegovo ime je najlepši način da se sačuva uspomena na njega, i sve ono što je on predstavljao u sportu, i u životu.

- Stefan nam je u život uneo veliku radost, kao sportista i kao čovek, promenio je sve oko nas. Iako više nije sa nama, on nas i dalje drži na okupu i to je najmanje što možemo da uradimo - rekao je predsednik MMA Saveza Srbije, Luka Nikolić.

Nikolić je naglasio da želi da ova nedelja bude upamćena kao sećanje na Stefana, ali i kao dani slavljenja MMA sporta, zdravog duha i prijateljstva. Prema njegovim rečima, broj prijavljenih takmičara i najavljenih gostiju jasno govori o slici koju šalje srpski MMA, a posebno o uticaju koji je Stefan imao u sportu i koliko je značio svima.

- Ovo je prvi put u istoriji srpskog amaterskog MMA da je broj prijava nadmašio sva očekivanja, te će se na ovom turniru, u znak sećanja na Stefana Savića, takmičiti preko 170 boraca iz šest zemalja Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Crne Gore, Hrvatske i Srbije - potvrdio je Luka Nikolić, predsednik MMA Saveza Srbije.

Finaliste ćemo gledati od 20 časova u nedelju, ispod spomenika "Pobedniku", dok će podršku učesnicima pružati porodice učesnika, brojni prijatelji, ljubitelji borilačkih sportova i svi oni koji su poštovali lik i delo Stefana Savića. Oni koji ipak ostanu kod kuće, imaće priliku da isprate finaliste uživo na Arena Fight TV. 

BONUS VIDEO