BURNA PROŠLOST ODBOJKAŠICE! Bila je brilijantna sportiskinja, a onda je povukla potez koji je koštao karijere! (FOTO)


IZVOR: Republika - 21.09.2024 | 12:58


Neviđeni skandal.

Foto: Instagram/Printscreen
BURNA PROŠLOST ODBOJKAŠICE! Bila je brilijantna sportiskinja, a onda je povukla potez koji je koštao karijere! (FOTO)

Nekadašnja reprezentativka Brazila, Marijana Kosta, postala je poznata širom sveta ne samo po svojim sportskim veštinama već i po skandalu koji ju je pratio pre 12 godina.

Marijanina fotografija na naslovnici Plejboja donela joj je nadimak "Odbojkaška muza" i lansirala je u svet slavnih. Međutim, i pored privlačnosti i popularnosti koju je stekla, Kosta se kasnije pokajala zbog ove odluke. 

- Kajem se zbog toga i trudim se da to ostane u prošlosti. Ne vidim sebe kao muzu, već kao sportistkinju. Zato i ne volim da pričam o tome - rekla je Marijana za rumunske medije.

Skandal je imao značajan uticaj na Marijaninu karijeru, pa čak i dovelo do perioda kada je razmišljala o napuštanju odbojke. Ipak, odlučila se za povratak i nastavak karijere, koja ju je vodila kroz klubove u Brazilu, Evropi, pa sve do Bukurešta gde je postala igračica CSM Bukurešta.

- U jednom trenutku sam odustala od odbojke. Bio je to period kada sam morala da analiziram da li i dalje želim da se bavim njome. Na kraju sam presekla i vratila se - dodala je odbojkašica.

Foto: Instagram/Printscreen

Odbojkaška reprezentacija Brazila

Tokom svoje karijere, Kosta je igrala za klubove poput Volera, Monce i Olimpijakosa, kao i za reprezentaciju Brazila u periodu od 2015. do 2017. godine. Njen put je bio ispunjen izazovima, ali je uspela da se izbori sa njima i nastavi da gradi svoj sportski put.

Marijanin životni put od skandala do sportskog uspeha predstavlja inspirativnu priču o odlučnosti, borbi i povratku na put uspeha. Kosta je uspela da se izdigne iz senke skandala i pokaže svoje prave sportske vrednosti, ostavljajući iza sebe kontroverzu i fokusirajući se na svoju karijeru i dalji razvoj kao sportistkinja.

BONUS VIDEO