ZVEZDAŠI PUKLI KAO ZVEČKA! Parni valjak pregazio crveno-bele!


IZVOR: Republika - 22.09.2024 | 19:44


Ogromna razlika.

Foto: Instagram/Printscreen/rk.partizan
ZVEZDAŠI PUKLI KAO ZVEČKA! Parni valjak pregazio crveno-bele!

Rukometaši Partizana ostvarili su ubedljivu pobedu protiv ekipe Crvene zvezde u utakmici drugog kola rukometne Superlige Srbije. Rezultat je bio 29:19 za crno-bele, čime su oni potvrdili odličan početak nove sezone.

Crno-beli su novu sezonu u domaćem šampionatu otvorili na najbolji mogući način, pobedom nad Vojvodinom u Novom Sadu (30:28), a sada je ekipa Đorđa Ćirkovića imala na umu da pred svojim navijačima na SC Voždovac na Banjicui sruši i Crvenu zvezdu.

Banjica je bila ispunjena do poslednjeg mesta, sa oko 2.500 gledalaca koji su svedočili dominaciji crno-belih. Već na početku susreta, bilo je jasno da su rukometaši Partizana bolje pripremljeni i organizovaniji. Zvezda je uspela da se drži prvih 15 minuta, ali kada je domaćin pojačao odbranu, crveno-beli su počeli da posustaju.

Do kraja prvog poluvremena Partizan je već imao šest golova prednosti (15:9). U drugom delu meča, Partizan je potpuno kontrolisao igru. Slovenac Miha Kotar je davao ton napadu, dok je Iranac Saed Heidarirad briljirao na golu. Prednost je nastavila da raste, a već u 40. minutu je postala dvocifrena (21:11).

Do kraja meča, crno-beli su u potpunosti dominirali, nanevši Zvezdi najteži poraz u poslednjih 15 godina u derbijima. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Crnoglavac sa osam golova, od kojih četiri sa linije sedam metara.

Marko Vasić je dodao pet, dok su Ivan Mićić, Lazar Anđelković, Mladen Šotić i Miha Kotar postigli po tri gola. Golman Heidarirad je sakupio devet odbrana i čak postigao gol, dok je Nikola Zorić imao tri odbrane, uključujući i sedmerac. Kod Crvene zvezde najefikasniji je bio Veljko Davidović sa četiri gola, dok su Viktor Matičić, Ivan Horvat i Dušan Andrejević postigli po tri pogotka.

Na golu crveno-belih, Radule Radulović je zabeležio sedam odbrana. Kapiten Zvezde Draško Nenadić nije igrao zbog povrede, dok Savo Radovanović takođe nije bio u sastavu.

 

Navijači Crvene zvezde su ostali u šoku nakon poraza od Partizana. Međutim, svakako treba istaći da je ovo bila izuzetno značajna pobeda za ekipu Partizana, koja je uspela da nadigra svog istorijskog rivala i potvrdi svoju trenutnu dominaciju u domaćem šampionatu.

BONUS VIDEO