Tekvondo klub "Vukovi" osvojio prvo mesto na prvenstvu Beograda!


IZVOR: Republika - 23.09.2024 | 12:04


Klub je osvojio brojne medalje u različitim uzrasnim i težinskim kategorijama.

Foto: TK Vukovi
Tekvondo klub "Vukovi" osvojio prvo mesto na prvenstvu Beograda!

Na nedavno održanom prvenstvu Beograda, tekvondo klub "Vukovi" zabeležio je veliki uspeh, osvojivši prvo mesto u ukupnom plasmanu.Takmicenje je okupilo najbolje borce iz prestonice i Srbije bilo je prava prilika za pokazivanje veština i borbenog duha, a "Vukovi" su ponovo dokazali da su među najboljima.

Klub je osvojio brojne medalje u različitim uzrasnim i težinskim kategorijama, čime je postao neprikosnoveni šampion ovog prestižnog turnira. Treneri kluba ističu da je ovaj uspeh rezultat višegodišnjeg predanog rada, discipline i zajedništva svih članova, od najmlađih takmičara do iskusnih boraca.

- Sjajan i veliki trenutak za naš klub. Jako smo ponosni na naše takmičare. Ovo je samo jedan od koraka ka ostvarivanju naših dugoročnih ciljeva - izjavljuju treneri "Vukova", Đorđe Marčetić, Nikola Čolić i Marko Jovanović.

 

 

Tekvondo klub "Vukovi" nastavlja da osvaja priznanja i gradi reputaciju kao najbolji mladi klub u Srbiji, a ovim uspehom potvrđuje da su pred njim velike stvari u budućnosti.

DOBRO JE ZNATI

Tekvondo je vrsta borbe bez oružja koja vodi poreklo iz drevne Koreje. "Tae" znaci noga, udariti nogom ili uništiti nogom, "Kwon" je ruka, udariti rukom ili uništiti rukom ili pesnicom, a "Do" znaci put ili metod. Tekvondo je samoodbrambena tehnika borbe bez oružja koja uključuje primenu udaraca nogama i rukama (sa zemlje i iz skoka), blokove, eskivaže, itd. To je mnogo više od obične fizičke borilačke veštine. Tekvondo je sistem treninga tela i uma u kome je naglasak stavljen na razvijanje moralnog karaktera. Tekvondo je borilačka veština nastala kombinovanjem različitih borilačkih stilova koji su tokom proteklih 2000 godina postojali u Koreji, kao i u nekim zemljama koje je okružuju (Kina, Japan, itd.).

BONUS VIDEO: