BOLUJE OD NEIZLEČIVE BOLESTI! Najvećih svih vremena šokirao ceo svet! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 25.09.2024 | 11:16


Ostavio je neizbrisiv trag tokom karijere

Foto: Profimedia
BOLUJE OD NEIZLEČIVE BOLESTI! Najvećih svih vremena šokirao ceo svet! (VIDEO)

Bret Favre, jedan od najcenjenijih igrača u istoriji NFL lige, suočava se sa teškom dijagnozom Parkinsonove bolesti. Ova vest je potresla ljubitelje američkog fudbala širom sveta, a Favre je javno progovorio o svom stanju na saslušanju u američkom Kongresu.

Favre je objavio svoju dijagnozu tokom saslušanja u vezi sa navodnom zloupotrebom saveznih sredstava za socijalnu pomoć. Državni revizor američke savezne države Misisipi potražuje od slavnog sportiste 727.000 dolara koje je dobio na ime socijalne pomoći. Favre negira bilo kakvu krivicu u vezi sa ovim optužbama.

Bret Favre je bio izabran na draftu 1991. godine i ostavio je neizbrisiv trag u NFL ligi tokom svoje karijere koja je trajala do 2010. godine. Najduže vreme proveo je u ekipi Grin Bej Pekersa, sa kojima je osvojio Superboul 1996. godine. Njegova izuzetna igra mu je donela titulu MVP NFL lige tri puta uzastopno između 1995. i 1997. godine, kao i 11 nastupa na Proboul utakmicama. U 2016. godini, Bret Favre je zasluženo primljen u Kuću slavnih NFL-a.

Još 2013. godine, Favre je javno govorio o gubitku pamćenja koji je povezivao sa povredama glave tokom svoje karijere. Ova otvorena priznanja bacaju novo svetlo na problematiku povreda u američkom fudbalu i naglašavaju važnost brige o zdravlju sportista kako tokom, tako i nakon završetka karijere.

Ova tužna vest o zdravstvenom stanju Bret Favrea je podsetnik na važnost istraživanja i razvoja terapija za neurološke bolesti poput Parkinsonove bolesti. Favreova otvorenost o njegovom ličnom iskustvu može pomoći u podizanju svesti o ovoj bolesti i inspirisati istraživanja koja bi mogla poboljšati živote mnogih ljudi koji se suočavaju sa sličnim izazovima.

BONUS VIDEO