UŽAS: Američki rvač preminuo u 33. godini života - srce ga izdalo tokom fudbala!


IZVOR: Vladimir Vorih - 26.09.2024 | 07:24


Tragične vesti stižu iz Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: Instagram.com/alanveraone
UŽAS: Američki rvač preminuo u 33. godini života - srce ga izdalo tokom fudbala!

Poznati američki rvač Alan Vera preminuo je u ponedeljak uveče u 33. godini života, nakon što je doživeo iznenadni srčani udar tokom fudbalskog meča koji je igrao.

Vera je bio član nacionalnog tima SAD u grčko-rimskom stilu i za dlaku mu je izbegao plasman na Olimpijske igre u Parizu, dok je krajem jula doživeo srčani udar igrajući fudbal sa prijateljima u Nju Džersiju - za klub "New Jersey Wolves FC."

Vera je rođen na Kubi i prvo se takmičio pod njenom zastavom, osvajajući četiri kubanske nacionalne titule na početku svoje karijere, kao i titulu na Panameričkom prvenstvu 2016. godine. Kasnije te godine, emigrirao je u Sjedinjene Američke Države, dobio državljanstvo i postao član tog tima.

- Bio je hospitalizovan nekoliko nedelja pre nego što mu se tokom vikenda pojavila nepredviđena infekcija koja je uzela maha. Vera je iza sebe ostavlja suprugu, dvostruku olimpijsku rvačicu Elenu Pirožkovu, i njihovu bebu Alinu, koja je rođena ranije ovog leta. Naša srca su slomljena. Naše iskrene misli i molitve su s Elenom, Alinom i Alanovom porodicom, kao i sa svima koji su ga poznavali. Rvačka zajednica tuguje zbog gubitka velikog šampiona, čiji je neverovatan život uticao na mnoge unutar "USA Wrestlinga" i širom sveta - izjavio je izvršni direktor "USA Wrestlinga", Rič Bend.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alan Vera (@alanveraone)

 

Nastupao je za SAD na svetskim prvenstvima 2021. i 2022. godine i proveo je četiri godine u američkom nacionalnom timu u grčko-rimskom stilu, disciplini u kojoj nisu dozvoljeni zahvati ispod struka. Na poslednjem turniru pred Pariz za dlaku mu je izmakla norma i završio je drugi.

Alan Vera je ostavio neizbrisiv trag u svetu rvanja i sporta, a njegov iznenadni odlazak ostavlja prazninu koja će teško biti popunjena.