EMOTIVNO U DOMU TOPIĆA: ŠTA JE TO U NJIHOVOJ KRVI? Angelinin rekord oborila - njena rođena sestra (VIDEO)


IZVOR: Republika/ O.J. - 29.09.2024 | 18:57


Mala Sofija je nova zvezda!

Foto: Profimedia
EMOTIVNO U DOMU TOPIĆA: ŠTA JE TO U NJIHOVOJ KRVI? Angelinin rekord oborila - njena rođena sestra (VIDEO)

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić već godinama dominira u disciplini skok uvis, ali sada se čini da će se porodična dominacija nastaviti i u narednim godinama. Naime, njena mlađa sestra, 11-godišnja Sofija Topić, danas je oborila nacionalni rekord za devojčice svog uzrasta skočivši impresivnih 140 centimetara, nadmašivši time postignuće svoje starije sestre koja je svojevremeno skočila dva centimetra manje.

Ponosni otac, Dragutin Topić, takođe uspešan atletičar u istoj disciplini, podelio je snimak Sofijinog istorijskog skoka na svom Instagram nalogu, ističući podvig mlađe ćerke i naglašavajući da je ona nadmašila Angelinin rekord iz istog uzrasta. Ovaj porodični poduhvat još jednom potvrđuje sportski duh i nasledstvo koje se izgleda prenosi generacijama.

140 centimetara! Novi rekord, ovaj put Sofije Topić koja je nadmašila svoju sestru Angelinu u ovom uzrastu. Nimalo lak zadatak nadmašiti najbolju na svetu.P.S. Za znatiželjne, Angelina je tada skočila 138cm - napisao je Dragutin.

Iako je Sofijin otac ranije isticao da je pušta da sama odluči čime će se baviti, čini se da je talentovana devojčica već pokazala odlučnost i talenat za atletiku.

Sofija se još uvek samo igra. Kao i Angelini, puštam je da sama odluči čime će da se bavi. Genetika možda jeste bitan faktor, ali ljubav prema sportu, motivacija i žrtva koju sportista podnosi je samo njihova. Roditelj je tu podrška - rekao je Dragutin početkom godine.

BONUS VIDEO