OPROŠTAJ OD LEGENDE: Komemoracija povodom smrti Marka Valoka održaće stadionu Partizana


IZVOR: Republika - 30.09.2024 | 21:03


Ostavio je dubok trag u svetu fubala.

Foto: Starsport
OPROŠTAJ OD LEGENDE: Komemoracija povodom smrti Marka Valoka održaće stadionu Partizana

Fudbalski klub Partizan objavio je danas da će komemoracija povodom smrti Marka Valoka biti održana u četvrtak u 11 časova u prostorijama kluba. Ova tužna vest je potresla mnoge ljubitelje fudbala jer je Valok bio ne samo bivši jugoslovenski fudbaler i trener, već i legenda "crno-belih".

Marko Valok je za Partizan igrao od 1947. do 1959. godine, odigravši 169 mečeva i postigavši 90 golova. Sa klubom je osvojio jednu titulu državnog prvaka i tri Kupa, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji kluba.

Foto: FK Budućnost

Oproštaj od legende: Marko Valok

On je rekorder po broju postignutih golova u "večitim derbijima" sa 13 golova u mreži Crvene zvezde, što je impresivno dostignuće koje će zauvek biti upamćeno u istoriji fudbala.

- Bio je odličan čovjek, u prvom redu, pa odličan trener, koji nam je bio kao otac, kao stariji drug. Ulio nam je samopouzdanje - govorio je godinama kasnije Čedomir Milošević o Marku Valoku.

Sahrana Marka Valoka će se održati istog dana u 15 časova na Zemunskom groblju, gde će prijatelji, porodica i poštovaoci imati priliku da se oproste od ovog izuzetnog sportiste i čoveka. Valok je ostavio dubok trag ne samo u Partizanu, već i u jugoslovenskom fudbalu, što će biti trajno sećanje na njegovu veličinu i doprinos sportu.

Odlazak Marka Valoka predstavlja gubitak za celokupnu sportsku zajednicu, ali će njegovo nasleđe i uspomene nastaviti da žive kroz istoriju fudbala i kroz sećanja svih koji su ga poznavali ili pratili njegovu karijeru.

BONUS VIDEO