ŠOKANTNO! NASILJE NAVIJAČA SVE UČESTALIJE! Na ovoj utakmici su čak i gol razvalili! (FOTO)


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 10:50


Umesto da se slavlje završi na tribinama, domaći navijači su odlučili da pređu granicu pristojnosti.

Foto: printscreen/instagram
ŠOKANTNO! NASILJE NAVIJAČA SVE UČESTALIJE! Na ovoj utakmici su čak i gol razvalili! (FOTO)

Huliganizam, poznat po svojoj povezanosti sa evropskim i južnoameričkim fudbalom, često biva zanemaren u kontekstu američkog fudbala. Međutim, nedavni događaji na koledž takmičenju (NCAA) pružaju uvid u to da nasilje navijača nije strano ni ovom sportu.

U nedavnoj utakmici između Vanderbilt univerziteta i Univerziteta Alabame, Vanderbilt je slavio pobedu rezultatom 40:35. Međutim, umesto da se slavlje završi na tribinama, domaći navijači su odlučili da pređu granicu pristojnosti. Grupa navijača je upala na teren i počela da razvaljuje konstrukciju gola, a zatim su delove iste odneli na ulicu. Ovo nasilno ponašanje predstavlja retkost u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se ovakve scene retko viđaju.

 

 


Ovakav incident baca svetlo na problem huliganizma u američkom fudbalu, podsećajući nas da nasilje navijača nije ograničeno samo na evropske stadione. Pitanje bezbednosti i regulisanja ponašanja navijača postaje sve aktuelnije, posebno u kontekstu univerzitetskog fudbala gde se očekuje da se sportsko nadmetanje odvija u fer i bezbednom okruženju.

 

 

Dok se u SAD-u razmišlja o problemu huliganizma, u Evropi se nastavlja fudbalska groznica. U španskoj La Ligi, od 16:15 sati igraju Alaves i Barselona, a u kladionici je kvota na pobedu gostiju visoka - 1.68. Barselona, kao jedan od najvećih fudbalskih klubova na svetu, privlači pažnju navijača i kladioničara širom sveta svojim izuzetnim igračkim sposobnostima i kontinuiranim uspesima.

Huliganizam može biti problem u svim sportovima, a ovakvi incidenti nas podsećaju da je važno raditi na očuvanju fer i sigurnog sportskog okruženja za sve učesnike.

BONUS VIDEO: