UMRO SVETSKI ŠAMPION U 27. GODINI: Lekarima se javio suviše kasno i nije mu bilo spasa


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 07.10.2024 | 12:10


Bio je najbolji u svojoj disciplini.

Foto: Tanjug/AP
UMRO SVETSKI ŠAMPION U 27. GODINI: Lekarima se javio suviše kasno i nije mu bilo spasa

Kenija je zavijena u crno zbog tragičnog gubitka svetskog šampiona u atletici, Kipjegona Beta, koji je preminuo u 27. godini nakon teških zdravstvenih problema. Beta je bio poznat po svojim izuzetnim sportskim sposobnostima, a njegova smrt je ostavila dubok trag u atletskoj zajednici.

Kipjegon Bet je ostvario značajan uspeh osvajanjem titule svetskog šampiona trke na 800 metara za atletičare do 20 godina 2016. godine. Osim toga, postigao je izuzetan rezultat osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2017. u disciplini 4x800 metara. Njegove sportske veštine i postignuća donosile su ponos njegovoj domovini i bili inspiracija mladim atletičarima širom Kenije.

 

 


Pre nekoliko dana, Kipjegon Bet se obratio lekarima zbog povraćanja krvi, a naknadno je dijagnostikovano oštećenje jetre. Nažalost, uprkos naporima medicinskog tima, Betu nije bilo spasa. Ova tužna vest je potresla atletsku zajednicu i ljubitelje sporta širom sveta. Dodatno, Bet je bio suspendovan zbog dopinga, što je dodatno obeležilo njegovu karijeru i izazvalo kontroverze u sportskim krugovima.

Foto: Tanjug/AP

Otiša prerano: Kipjegon Bet (desno)

Odlazak Kipjegona Beta predstavlja veliki gubitak za atletiku, a njegovo nasleđe će ostati upamćeno kao primer izuzetnog sportskog talenta i istrajnosti. Njegova smrt je podsetnik na važnost brige o zdravlju sportista i kontinuiranog praćenja njihovog medicinskog stanja kako bi se izbegle tragične posledice.

Kenija, atletska zajednica i ljubitelji sporta širom sveta odaju počast Kipjegonu Betu, ističući njegov doprinos atletici i pamteći ga kao izuzetnog sportistu čiji je prerani odlazak ostavio veliku prazninu u svetu sporta.

 

 

BONUS VIDEO