UŽAS: Kao da je od papira - Uragan Milton ostavio čuveni stadion u ruševinama! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 11.10.2024 | 06:51


Jedan od najlepših sportskih objekata u Sjedinjenim Američkim Državama gotovo počišćen sa lica zemlje.

Foto: YouTube.com/printscreen/ ABC News
UŽAS: Kao da je od papira - Uragan Milton ostavio čuveni stadion u ruševinama! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Uragan Milton, jedan od najjačih uragana koji je pogodio Floridu, doneo je ekstremno jake vetrove, obilne padavine i tornada, ostavljajući za sobom razaranje. Stadion Tropikana Fild, dom bejzbol ekipe Tampa Bej Rejs, nije izdržao udar uragana i pretrpeo je ozbiljnu štetu. Otvaranje ovog stadiona 1990. godine obeleženo je krovom od fiberglasa, što je pružalo poseban ugođaj posetiocima, ali sada je taj isti krov pretrpeo velika oštećenja.

Uragan Milton je ugrozio živote 3,3 miliona ljudi, te je naređena obavezna evakuacija. Više od dva miliona korisnika na zapadnoj Floridi ostalo je bez struje, dok je Nacionalni centar za uragane označio Miltona kao "ekstremno opasnog". Iako je uragan pri udaru na kopno Floride oslabio na kategoriju 3 od mogućih 5, upozorenja su i dalje ozbiljna, posebno za gusto naseljena područja oko Tampu, Sent Pitersburga, Sarasote i Fort Majersa.

 

 

Uprkos oslabljivanju na kategoriju 2, uragan Milton i dalje predstavlja ozbiljnu pretnju. Postoji mogućnost da izazove talase visine od 2,7 do 4 metra, dok su Nacionalna uprava za okeane i atmosferu registrovali talase visine i do 8,5 metara. Ova situacija izazvala je ozbiljnu zabrinutost i upozorenja za sve stanovnike pogođenih područja.

BBC izveštava o potvrđenim smrtnim slučajevima u okrugu Sent Lusi na istočnoj obali Floride, gde su zabeleženi tornada, ali tačan broj žrtava još uvek nije jasan. Ova situacija izazvala je zabrinutost i paniku među stanovništvom, dok vlasti pokušavaju da pruže pomoć i podršku pogođenim područjima.

U ovakvim ekstremnim vremenskim uslovima, hitnost pružanja pomoći i evakuacije postaje prioritet svih nadležnih službi. Stanovništvo je pozvano na oprez i pridržavanje svih bezbednosnih mera kako bi se smanjile moguće posledice ovog razornog uragana.

 

BONUS VIDEO: