SRBIN SPASAVA PONOS HRVATSKE: Igor Milanović preuzima klub u komšiluku


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 15.10.2024 | 16:04


On im je već donosio uspehe, ali kao igrač.

Foto: ST/N. PANČIĆ
SRBIN SPASAVA PONOS HRVATSKE: Igor Milanović preuzima klub u komšiluku

Igor Milanović ima novi posao i to kao trener vaterpolo kluba Mladost iz Zagreba. pOnos Hrvatske namerava da se vrati na vrhunac vaterpolske scene nakon godina bez osvajanja trofeja, a ključni deo ovog ambicioznog projekta je postavljanje Igora Milanovića, ikone srpskog vaterpola, na poziciju novog trenera.

Igor Milanović, sedmostruki prvak Evrope, preuzima ulogu trenera Mladosti iz Zagreba, sa ciljem da klubu vrati stari sjaj. Milanović je igrao za zagrebački klub od 1989. do 1991. godine, u periodu kada je Mladost osvojila dva puta titulu prvaka Evrope, kao i šampionat bivše Jugoslavije. Pre dolaska u Mladost, Milanović je radio kao trener u klubovima kao što su Olimpijakos, Partizan, Pro Reko, Crvena zvezda, Novi Beograd i Galatasaraj.

Igor Milanović je neosporno jedan od najvećih vaterpolista svih vremena. Sa Jugoslavijom, osvojio je dva olimpijska zlata, titule svetskog prvaka i šampiona Evrope. Njegovo prisustvo na čelu Mladosti donosi veliko iskustvo i znanje u klub koji teži da se vrati na sam vrh evropskog vaterpola.

Mladost iz Zagreba ulazi u novu sezonu sa poznatim licem na čelu, sa nadom da će se vratiti na staze slave koje su nekada davno bile obilježene njihovim trijumfima. Sa Igorom Milanovićem kao vođom, klub ima priliku da ostvari svoje ambiciozne ciljeve i ponovo postane dominantna sila u evropskom vaterpolu.

Osim promene na trenerskoj poziciji, Mladost iz Zagreba se priprema za meč u Ligi nacija protiv Poljske. Utakmica je zakazana za 20.45. Navijači nestrpljivo iščekuju ovaj susret, nadajući se novoj eru uspeha za njihov voljeni klub.

BONUS VIDEO