NASTAVLJENI SAJMOVI SPORTA!


IZVOR: Republika - 17.10.2024 | 11:05


Jesenji ciklus je započeo u dvorištu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" Sajmom sporta opštine Zemun.

Foto: SSAB
NASTAVLJENI SAJMOVI SPORTA!

Posle letnje pauze, na redu su dalje aktivnosti u SSAB. U okviru manifestacije "Beogradski sajmovi sporta", Sportski savez Beograda uz pomoć Grada Beograda a preko Sekretarijata za sport i omladinu u septembru i oktobru nastavio je sa Sajmovima. Na red su došle opštine Zemun, Surčin, Palilula i Zvezdara, gde su suorganizatori bile i gradske opštine.

Jesenji ciklus je započeo u dvorištu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" Sajmom sporta opštine Zemun. Sajam je svečano otvorio član Veća opštine Zemun Boško Radovanović. Sa učenicima osnovnih škola "Svetislav Golubović Mitraljeta", "Branko Radičević" i "Mihajlo Pupin” družili su se mnogobrojni predstavnici sportskih saveza, zemunskih sportskih klubova, treneri, nastavnici fizičke culture ali i mnogi građani.

- Čast mi je što prisustvujem ovoj manifestaciji, kako bismo zajedno predstavili sportske uspehe koje su naši sportisti ostvarili u proteklom periodu, da pokažemo mladima lepotu sportova i značaj fer-pleja. Ovaj sajam je naš zajednički doprinos radu zemunskih sportskih klubova, a pre svega razvoju školskog sporta. Posebnu zahvalnost dugujemo Omladinskom sportskom savezu Zemuna koji populariše školski sport. Naše trajno opredeljenje je da mladima obezbedimo sve što im je potrebno u toku obrazovanja, uređene školske terene, sportske sale, igrališta i šetališta – rekao je Radovanović i dodao da je sajam odlična prilika da se promoviše timski rad, jer je to jedini način kako bi se postigli vanredni sportski rezultati – poručio je Radovanović.

Foto: SSAB

 

 

Osnovna škola "22.oktobar" bila je domaćin članovima svih sportskih klubova na teritoriji opštine Surčin u okviru još jednog Sajma sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda, opštine Surčin i Kancelarije za mlade.

Cilj organizovanja ovakve manifestacije je motivacija najmlađih da se uključe u različite sportske aktivnosti, istakao je Milutin Cimeša iz Kancelarije za mlade opštine Surčin. On je rekao da je sajam okupio više od 20 sportskih klubova što najbolje pokazuje angažovanost sportskih radnika, ali i opštine koja brigu o mladima stavlja među najvažnije prioritete. Okupljene mlade sportiste pozdravio je i džudista Strahinja Bunčić koji im je poručio da istraju u želji da se bave sportom i da je uspeh neizostavan.

Generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović je pohvalio opštinu Surčin na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu, podsetivši i da je prošle godine Sajam sporta održan u Dobanovcima, u novoj sali. Predstavnike sportskih klubova obišao je i predsednik Gradske opštine Surčin Miloš Dangubić sa saradnicima.

Opština Palilula je, u saradnji sa Sportskim savezom Palilula i Sportskim savezom Beograda, organizovala je Sajam sporta u Osnovnoj školi "Jovan Ristić" u Borči, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Foto: SSAB

 

Sajam sporta otvorila je predsednica Gradske opštine Palilula Ivana Medić, koja je poželela deci da uživaju u svakom trenutku fizičke aktivnosti i da otkriju lepotu bavljenja sportom. Svoje reči, najbolje je ilustorovala zajedničkim fitnes plesom. Deca su sa velikim oduševljenjem učestvovala u igri i plesu zajedno sa predsednicom i sa drugarima iz okolnih škola. Sajmu sporta prisustvovali su i članovi Veća opštine.

Osnovna škola "Jovan Ristić" ugostila je sportske klubove sa teritorije opštine Palilula, kao i učenike iz OŠ "Stevan Sremac” i "Rade Drainac". Glavni cilj ove manifestacije bio je motivacija najmlađih da se aktivno uključe u razne sportske aktivnosti.

Poslednji u ovom nizu Sajmova se održao na Zvezdari, u SC "Olimp".  Sajam je otvorio član veća GO Zvezdara, Miloš Tošić koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio se svima koji su učestvovali u realizaciji ove manifestacije. Deca su uživala u još jednom sportskom danu gde su se zabavila uz zabavni program i oprobala u prezentaciji raznih sportova.

U okviru programa na štandovima se predstavilo više desetina sportskih klubova. Mladi sportisti su se takmičili u raznim disciplinama u okviru programa "Budi olimpijac", a ispred bine organizovano je predstavljanje sportskih društava, klubova i škola kako bi deca i mladi, uz stručnu pomoć, mogli da učine najbolji izbor za sebe. Sajmovi se nastavljaju u oktobru i novembru.

BONUS VIDEO: