SPORTSKI SAVEZ SRBIJE U SMEDEREVSKOJ PALANCI! Organizovana tribina "Kako se postaje šampion!"


IZVOR: Republika - 17.10.2024 | 13:23


Davor i Tijana su razgovarali sa palanačkim mladim sportistima i učenicima osnovnih i srednjih škola.

Foto: SSS
SPORTSKI SAVEZ SRBIJE U SMEDEREVSKOJ PALANCI! Organizovana tribina "Kako se postaje šampion!"

Sportski savez Srbije je u Smederevskoj Palanci, u saradnji sa lokalnom samoupravom, Palanačkim sportskim savezom i Kulturnim centrom, organizovao tribinu pod nazivom "Kako se postaje šampion".

Gosti su bili asovi srpkog sporta, olimpijski šampion i svetski prvak  u rvanju Davor Štefanek, koji je sedam godina i predsednik Sportskog saveza Srbije i tekvondistkinja Tijana Bogdanović, osvajačica dve olimpijske medalje, srebra iz Rija i bronze iz Tokija. Goste je pozdravila zamenica predsednika opštine Smederevska Palanka Đurđina Mladenović i istakla značaj dolaska sportskih šampiona u Smederevsku Palanku jer veruje da će njihove reči mladima značiti za dalje odrastanje. Ispred Sportskog saveza Srbije pored predsednika Štefaneka u Smederevsku Palanku je došao i generalni sekretar Goran Marinković koji je istakao da je tribina “Kako se postaje šampion” još jedna zajednička akcija sa Palanačkim sportskim savezom, predsednikom Mariom Didanovićem i sekretarom Danilom Labusem.

U prepunoj sali Opštine, duže od jednog sata, Davor i Tijana su razgovarali sa palanačkim mladim sportistima i učenicima osnovnih i srednjih škola. Trudili su se da pokažu mladima koliko je važno baviti se sportom, voditi zdrav život, ali i biti uporan i istrajati i onda kada je teško.

Od dolaska na čelu Sportskog saveza Srbije trudim se da kroz niz manifestacija prikažemo sport i mladima prezentujemo sve benefite koje sport donosi. Tako i kroz razgovore sa mladima na temu “Kako se postaje šampion” volim da istaknem da sport osobe čini i fizički ali i psihički jačim. Zato je jako važno da deca od malena kroz sport stiču zdrave radne navike i pravilno se razvijaju, a znanje i iskustvo iz sporta moći će da prenesu na sve segmente života. Veoma mi je drago što je u Smederevskoj Palanci došao ovoliki broj dece, a ono što sam i njima naglasio jeste da je najvažnije da sanjaju svoje snove, trude se i budu uporni, jer će se vrednim radom snovi i ostvariti. Nadam se da će pre svega postati dobri ljudi koji će postati uspešni u svojoj sferi interesovanja, a naravno i da će među njihovim uspesima biti i onih sportskih - istakao je Štefanek i dodao da mu je drago što je Tijana Bogdanović izrazila želju da se uključi u aktivnosti Sportskog saveza Srbije:

POGLEDAJ GALERIJU

Nove ideje i pokretačka energija su uvek dobrodošli, a ako potiču od velike sportistkinje kakva je Tijana Bogdanović, moram reći da je moje zadovoljstvo još veće. Tijana ima veliko sportsko iskustvo, a njeni uspesi su za divljenje, pa je i ona svojim izlaganjem upotpunila priču “Kako se postaje šampion”. Već godinama uz Sportski savez Srbije je i naš potpredsednik olimpijski šampion Damir Mikec i naravno naša proslavljena reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović. Radujem se novim zajedničkim projektima koji nam tek predstoje – rekao je Davor Štefanek.

Tekvondistkinja Tijana Bogdanović sumirala je svoje utiske nakon tribine “Kako se postaje šampion”:

Drago mi je što sam se priključila timu Sportskog saveza Srbije i zahvalna sam što je predsednik Štefanek sa reči odmah prešao na dela i posle samo par dana već smo počeli da sarađujemo. Oduševio me je broj mladih koji se okupio u Smederevskoj Palanci, a mnogobrojna pitanja govore da smo ih i Davor i ja zainteresovali za sport. Nadam se da će, oni koji već nisu, početi da se bave sportom jer će moći da mnogo toga nauče i dožive prelepe trenutke. U sportu ima i teških momenata, kao i u životu, tako nas sport uči kako se nositi sa raznim situacijama, kako da postanemo dobri prijatelji, marljivi, a naročito da sebi postavljamo ciljeve i tako uvek pobeđujemo sebe i svakodnevno napredujemo – rekla je Tijana Bogdanović.

Sportski šampioni Tijana i Davor su nakon razgovora delili autograme i fotografisali se sa decom za uspomenu, pa se svi nadamo da će deca nastaviti da uzore traže među sportistima i izrasti u dobre ljude.

BONUS VIDEO: