TAKMIČAR PREMINUO NA STAZI: Lekarske ekipe brzo reagovale, ali mu nije bilo spasa


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.10.2024 | 18:28


Sve se odigralo u Hrvatskoj.

Foto: Pixabay
TAKMIČAR PREMINUO NA STAZI: Lekarske ekipe brzo reagovale, ali mu nije bilo spasa

Učesnik čuvene trke Ironman u Poreču tragično je preminuo u nedelju nakon što mu je pozlilo tokom plivačke etape triatlona. Organizatori su izrazili saučešće porodici preminulog učesnika putem objave na Fejsbuku.

- Sa dubokim žaljenjem potvrđujemo smrt učesnika na IRONMAN 70.3 Poreč triatlonu. U završnom delu plivačke staze, spasilački tim je prepoznao da je takmičar potreban medicinske pomoći. Sigurnosni tim na plivačkoj stazi odmah je reagovao i takmičar je prebačen iz mora do medicinskog punkta, gde je dobio hitnu medicinsku negu. Nažalost, uprkos najboljim naporima medicinskog tima, učesnik je preminuo. Izražavamo najdublje saučešće porodici i prijateljima, i pružićemo im podršku u ovom veoma teškom trenutku. Zahvaljujemo se spasilačkom timu i pojedincima koji su prvi pritekli u pomoć i brzo pružili medicinsku pomoć učesniku - navodi se u objavi.

 

 


Brzi odgovor medicinskih i spasilačkih timova ističe važnost imati adekvatnu medicinsku podršku tokom ovakvih zahtevnih sportskih događaja. Posvećenost i brza akcija ovih timova su ključni u osiguravanju bezbednosti i dobrobiti svih učesnika. Velika podrška od strane Ironman zajednice, kao i priznavanje napora spasilačkih i medicinskih timova, demonstriraju solidarnost i prijateljstvo unutar sveta triatlona. Događaji poput Ironman Triatlona ne samo da testiraju fizičke granice, već podstiču osećaj zajedništva i podrške među učesnicima i organizatorima.

 

 

Ironman Triatlon serija je poznata po svojim izazovnim stazama, koje se sastoje od plivanja u dužini od 2.4 milje (3,86 km), vožnje bicikla u dužini od 112 milja (180,25 km) i maratonske trke u dužini od 26.2 milje (42,20 km), koje se trče redom bez pauze. Trke su organizovane od strane Svetske triatlon federacije i smatraju se jednim od najizazovnijih događaja izdržljivosti globalno.
 

BONUS VIDEO