VELIKA TUGA: Preminuo najjači čovek sveta


IZVOR: Republika/ O.J. - 23.10.2024 | 19:17


Dva puta je osvajao tu titulu

Foto: Youtube/ The Worlds Strongest Man
VELIKA TUGA: Preminuo najjači čovek sveta

Preminuo legendarni britanski atletičar i strongmen Džef Kejps

Legendarni britanski atletičar i bacač kugle, Džef Kejps, preminuo je danas u 76. godini života. Kejps je ostavio neizbrisiv trag u svetu atletike i strongmen takmičenja, postavljajući standarde i obarajući rekorde tokom svoje impresivne karijere.

Veliki uspesi u atletici

Džef Kejps je bio trostruki olimpijac i dvostruki šampion Evrope u atletici. Pored toga, osvojio je i titule na igrama Komonvelta, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji ovog sporta. Njegovi uspesi na Evropskom prvenstvu u dvorani i niz osvojenih medalja čine ga jednim od najvećih atletičara svih vremena.

Rekordi i brojne pobede

Kejps je ostvario impresivan rekord od 67 internacionalnih nastupa, od kojih je na čak 35 takmičenja odneo pobedu. Njegov rekordni hitac od 21.68 i dalje je rekord Velike Britanije u bacanju kugle, što jasno govori o njegovoj izuzetnoj snazi i veštini.

Strongman pobede

Nakon završetka atletske karijere, Džef Kejps se okrenuo takmičenju za najjačeg čoveka sveta - Strongman. Osvojio je titule najjačeg čoveka sveta 1983. i 1985. godine, demonstrirajući svoju neverovatnu snagu i izdržljivost i nastavljajući da inspiriše ljude širom sveta.

 

Džef Kejps će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih sportskih heroja, čiji su uspesi i postignuća neizbrisiv deo sportske istorije Velike Britanije i sveta.

BONUS VIDEO