SRBIN NA ČELU SVETSKE ORGANIZACIJE: Željku Tanaskoviću ukazana ogromna čast


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 25.10.2024 | 15:15


On će biti prvi čovek Svetske federacije školskog sporta barem do izbora u aprilu.

Foto: FOTO ISF
SRBIN NA ČELU SVETSKE ORGANIZACIJE: Željku Tanaskoviću ukazana ogromna čast

Bahrein je od 21. do 23. oktobra bio domaćin Skupštine Svetske federacije školskog sporta (ISF), a na Skupštini je učestvovalo 86 delegata, predstavnika država članica. Našu delegaciju predvodio je Željko Tanasković, proslavljeni odbojkaš, koji obavlja funkciju potpredsednika ISF.

Delegat Srbije na Kongresu bio je Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport. Gosti na Kongresu bili su predstavnici TRK Zlatibor, Nikola Novaković (direktor) i Stefan Kuzeljević (rukovodilac prodaje), a sve zbog izbora Zlatibora za organizatora Školarijade 2025. Po završetku video prezentacije i izlaganja direktora Novakovića usledio je veliki aplauz delegata.

Foto: FOTO ISF

Tanasković na sastanku

 

Posla ostavke dosadašnjeg predsednika ISF Petrinke (privatni razlozi), članovi Izvršnog odbora su mu se zahvalili i izabrali su petočlanu Trsnzitna Komisija, koja će voditi svetsku federaciju do aprila 2025., kada će biti održana izborna Skupština ISF. Predsednik te komisije je naš Željko Tanasković.

Foto: FOTO ISF

Slobodan Đurić u srpskoj delegaciji

Donete su odluke i oko ostalih domaćina velikih takmičenja u 2025. i 2026. godini, usvojene su promene Statuta i godišnji budžet za 2024.  Kongres je otvorio ministar prosvete Bahreina, dr Mubarak Juma. Usledila je Skupština koja je uz pauze trajala čak šest sati, a njom je predsedavao Željko Tanasković. POGLEDAJ GALERIJU

 

Ta tri dana je bilo zaista lepo videti, kako veliki broj predstavnika država prilazi i razgovara sa Tanaskovićem i podržava ga u daljim aktivnostima. Mala je Srbija, ali je i ovo jedan od pokazatelja koliko smo cenjeni u svetu sporta. Srpsku delegaciju posetili su i predstavnici naše ambasade u Manami, glavnom gradu Bahreina, Tatjana Garčević (ambasador) i Mladen Mijatović (konzul). Tom prilikom su razgovarali oko promocije Srbije u ovoj dalekoj zemlji, a posebno turizma i sporta.

BONUS VIDEO