Rafa sazvao VANREDNU konferenciju za medije: Nadal otkrio RAZLOG povlačenja sa Vimbldona!


IZVOR: Republika - 07.07.2022 | 18:40


Povreda je, ipak, bila jača.

Foto: Tanjug/AP
Rafa sazvao VANREDNU konferenciju za medije: Nadal otkrio RAZLOG povlačenja sa Vimbldona!

Španski teniser Rafael Nadal povukao se sa Vimbldona, a popularni Kralj šljake je sazvao vanrednu konferenciju za medije na kojoj je obrazložio razloge svoje odluke.

Rafa je bio prinuđen da odustane zbog teške povrede trbušnog mišića.

- Dobro veče svima, moram da se povučem sa Vimbldona. Kao što ste videli juče, imao sam velike bolove u predelu abdomena i potvrđeno je da sam pokidao mišić. Očigledno je da će se stanje ove povrede pogoršavati kako vreme bude odmicalo tako da nije pametno da igram. Nije samo da ne mogu da serviram, već mi je i kretanje otežano. Iz poštovanja prema samom sebi ne želim da izađem tamo i budem nedovoljno kompetentan. Sreća i zdravlje su mi bitniji od bilo kog turnira - naveo je Nadal na početku obraćanja javnosti.

On ne veruje da je u pitanju povreda koja će ga sa terena odvojiti neko duže vreme.

- Moći ću da igram, možda ne sada, ali za nekih nedelju dana ću već moći da udaram lopticu sa osnovne linije. U neku ruku to je pozitivna stvar...Ovaj slučaj nije kao povreda stopala, ovde moram da budem oprezan da se stvari ne pogoršaju - kaže španski teniser.

Odustajanjem osvajača 22 Grend slem titule, finale na londonskoj travi izborio je Australijanac Nik Kirjos, koji čeka boljeg iz duela Novak Đoković - Kameron Nori.

BONUS VIDEO