ĐOKOVIĆA ČEKA FENOMENALNA NAGRADA: Novak u Monte Karlu može do pravog BOGATSVA!


IZVOR: Republika - 10.04.2023 | 08:10


Srbin je prvi favorit za titulu, pošto su igranje ranije otkazali Rafael Nadal, koji je ovde slavio čak 11 puta i njegov zemljak Karlos Alkaraz.

Foto: ST/N. Mutić
ĐOKOVIĆA ČEKA FENOMENALNA NAGRADA: Novak u Monte Karlu može do pravog BOGATSVA!

Najbolji teniser na svetu, Novak Đoković, mogao bi i da pojača svoj bankovni saldo osvajanjem mastersa u Monte Karlu. Naime, pobednik prestojećeg turnira u Kneževini osvojiće 892.590 evra. Titulu u Monte Karlu brani Stefanos Cicipas, koji je ovo takmičenje osvajao u poslednje dve sezone.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je prvi favorit za titulu, pošto su igranje ranije otkazali Rafael Nadal, koji je ovde slavio čak 11 puta i njegov zemljak Karlos Alkaraz, trenutno drugi igrač na ATP listi. Isto je uradio i talentovani Kanađanin Feliks Ože-Alijasim. 

Ipak, Noletu neće biti lako da stigne do pehara. Posebna opasnost preti od Danila Medvedeva jer je ruski teniser, trenutno treći na svetu, jedini as koji je pobedio Novaka u 2023. godini i to u finalu turnira u Dubaiju, nakon što je Đoković osvojio Melburn i stigao do svoje 22. grend slem titule.

Pored Novaka Đokovića, od Srba će u Monte Karlu igrati Laslo Đere i Miomir Kecmanović. U prvom kolu Đere igra protiv Hurkača, dok će Kecmanović za protivnika imati Lorenca Muzetija iz Italije.

Podsetimo, master u Monte Karlo na programu je od 9. do 16. aprila.

BONUS VIDEO