NAJNOVIJE INFORMACIJE O POVREDI! Da li ćemo ga gledati na Rolan Garosu? Sve je OTKRIVENO!


IZVOR: Republika - 14.05.2023 | 14:10


Još uvek nije poznato da li će Rafael Nadal učestvovati na Rolan Garosu, budući da ni na još jednom turniru od početka godine nije zaigrao.

Foto: www.profimedia.rs
NAJNOVIJE INFORMACIJE O POVREDI! Da li ćemo ga gledati na Rolan Garosu? Sve je OTKRIVENO!

Apsolutni rekorder drugog Grend slema u sezoni, sa 14 osvojenih pehara u Bulonjskoj šumi, nada se da će ipak zaigrati u Parizu.

To je potvrdio i Karlos Kosta, agent "Bika sa Majorke", iako je "kralj šljake" u petak prekinuo trening, a na društvenim mrežama osvanuo je snimak na kojem se vidi da se Nadal drži za koleno i da gotovo u suzama napušta teren. Mediji su eskpresno preneli informacije da su šanse od 20 do 30 odsto da se Rafa pojavi na drugom grend slemu u sezoni.

Direktor čelendžera u Bordou Žan Batist Perlan u međuvremenu je poslao Nadalu specijalnu pozivnicu na njegov turnir, koji bi mu u tom slučaju poslužio kao generalna proba pred grend slem.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Iz Španije je, u međuvremenu, stigao negativan odgovor kao i potvrda da se Nadal sprema za Otvoreno prvenstvo Francuske.

- Prethodnih dana bio sam u kontaktu sa Karlosom Kostom i ljubazno mu ponudio jednu od vajld karti za naš turnir. On mi je, takođe ljubazno, odgovorio da Nadal kod kuće u Manakoru nastavlja pripreme za Rolan Garos. U ovom trenutku nije spreman za takmičenje, a u trci je s vremenom da se oporavi do početka grend slema u Parizu - istakao je Perlan.

Posebno je interesantno da će čelendžer u Bordou imati trojicu bivših grend slem šampiona, pošto su dolazak potvrdili Britanac Endi Marej, Švajcarac Stan Vavrinka i Austrijanac Dominik Tim, dok će prvi na opšte iznenađenje biti 28. igrač sveta Jan Lenard Štruf!

- Mnogi su ostali razočarani kad smo dobili negativan odgovor od Nadala, ali ja nisam, iskreno da vam kažem. Već imamo velika imena na turniru, a Nadalov dolazak bi nam višestruko otežao organizaciju - iskren je bio Perlan.

BONUS VIDEO