LEGENDARNI AS HOĆE DA PUKNE ZBOG ĐOKOVIĆEVIH USPEHA! Rafinih 14 titula na Rolan Garosu je VREDNIJE od Novakovih 23 grend slema!


IZVOR: Republika - 14.06.2023 | 13:52


Nekadašnji direktor Mastersa u Madridu Ilija Nastase ne zna da računa.

Foto: Ap photo
LEGENDARNI AS HOĆE DA PUKNE ZBOG ĐOKOVIĆEVIH USPEHA! Rafinih 14 titula na Rolan Garosu je VREDNIJE od Novakovih 23 grend slema!

Legendarni rumunski teniser Ilie Nastase je poznat kao neko kome Novak Đoković nije omiljena ličnost.

Rumun se u domovini, kroz razgovor sa medijima, potrudio da nipodašta fenomenalan uspeh Noleta i njegovo osvajanje 23. grend slem trofeja u Bulonjskoj šumi.

Nastase, naime, tvrdi da je razlika između Srbina i "kralja šljake" Rafaela Nadala neprimetna.

Foto: Ap photo

Ilie Nastase

- Ne mislim da je to lična borba između njega i Nadala. Ne vidim tu stvar. To se desilo, zar ne? Moglo je da bude i obrnuto, da Rafa ima 23 titule. Obojica su tu, blizu jedan drugom. Đokoviću je to bitno, ali mislim da Nadal nije ljubomoran na to - rekao je Nastase za Gazetu Sporturiol i dodao:

Foto: Tanjug/AP

 

- Neko drugi treba da bude ljubomoran na Nadala. To što je 14 puta uzeo Rolan Garos. To je teže od Đokovićevih 23 grend slemova. Samo da znate, pobediti na šljaci 14 puta na Rolan Garosu? Mislim da se neće roditi igrač koji može to da uradi.

Ilie je tokom karijere osvajao Rolan Garos i US Open, dok je na Vimbldonu dva puta igrao finale, a da ne "miriše" Đokovića potvrdio je i onim izjavama iz 2020. kada je prozivao Srbina zbog onog turnira usred koronavirusa.

- Novak je vrlo dobro znao koji rizik preuzima organizacijom takvog turnira. Mislio je da su svi glupi, a samo on pametan i eto šta se dogodilo. Zašto je Đokoviću bio potreban ovaj turnir, zar nema dovoljno novca? Ceo turnir je bio besmislen - pričao je tada Nastase.

BONUS VIDEO