NEZAPAMĆENI SKANDAL NA VIMBLDONU! Teniserka prekršila SVETO PRAVILO! Zabranili joj da trenira pred FINALE!


IZVOR: Republika - 15.07.2023 | 16:45


Neočekivana scena zadesila je Ons Žaber.

Foto: Tanjug/AP
NEZAPAMĆENI SKANDAL NA VIMBLDONU! Teniserka prekršila SVETO PRAVILO! Zabranili joj da trenira pred FINALE!

Pred početak finalnog meča na Vimbldonu između Ons Žaber iz Tunisa i Markete Vondrušove dogodio se nezapamćen skandal.

Prošlogodišnjoj finalistkinji ženskog singla, koja će se i ove godine boriti za pehar, trenutno sedmoj teniserki sveta nije dozvoljeno da trenira na Centralnom terenu zbog opreme, zbog čega je početak meča kasnio.

Tunišanka je izašla na zagrevanje u crnoj opremi, sa željom da se pripremi, oseti teren, a onda ode u svlačionicu i presvuče se, ali joj to nije omogućeno. Na teren je izašla u crnoj opremi i odmah je - izbačena.

Na Vimbldonu važe rigorozna pravila kada je oblačenje u pitanju - takmičari moraju da budu odeveni u kompletno bele kombinacije.

Foto: Tanjug/AP

 

-Takmičari moraju da budu obučeni prikladno za tenis, što znači skoro potpuno belo. To se odnosi na momenat od kada izađu na teren- stoji u pravilniku Vimbldona.

Ovaj potez organizatora naišao je i na odobravanje nekadašnje šampionke Kris Evert.

- Da vam kažem, Ons je nosila potpuno crnu kombinaciju na Centralnom terenu i zato su je izbacili. Naterali su je da se presvuče u belu. Na Vimbldonu morate nositi belo - istakla je Amerikanka.

Izostale su dodatne sankcije,pa se Žaber presvukla i vratila na finale, koje je ponovo izgubila.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

BONUS VIDEO