ĐOKOVIĆ NAPADA NOVI REKORD! Ako OSVOJI Sinsinati uradiće nešto što NIKO NIJE od 1970. godine!


IZVOR: Republika - 19.07.2023 | 09:34


Najbolji srpski teniser potvrdio učešće na američkoj turneji.

Foto: Tanjug/AP
ĐOKOVIĆ NAPADA NOVI REKORD! Ako OSVOJI Sinsinati uradiće nešto što NIKO NIJE od 1970. godine!

Tokom jučerašnjeg dana potvrđeno je da će prvi reket Srbije učestvovati na mastersu u Sinsinatiju, koji je osvajao dva puta u karijeri.

Nole je pehar na ovom turniru podizao 2018. i 2020. godine, dok je u finalu čak pet puta.

Ono što je važnije za njega, ako uspe ove sezone da trijumfuje na takmičenju koje se igra sredinom avgusta, najbolji sprski teniser ući će u istoriju Sinsinatija koji se održava još od daleke 1899. godine!

Preciznije, rekorder po broju grend slemova bi u slučaju da podigne pehar postao, sa 36 godina, najstariji teniser sa osvajenim Mastersom. Istina, konkurenciju će imati u dvojici veterana, Britancu Endiju Mariju i Francuzu Gaelu Monfisu, koji su takođe potvrdili učešće.

Foto: Ap photo

Endi Marej je potvrdio dolazak u Sinsinati

Dosadašnji rekord drži Ken Rouzvol iz Australije, koji je 1970. godine osvojio Sinsinati pobedom nad Klifom Ričijem u tri seta. On je tada imao 35 godina, osam meseci i 19 dana.

Novak Đoković je postavljen za drugog nosioca u Sinsinatiju, na koji se vraća prvi put posle 2019. godine. Karlos Alkaraz je prvi u kosturu, dok su među učesnicima još: Rus Danil Medvedev, Norvežanin Kasper Rud, Grk Stefanos Cicipas, Danac Holger Rune, Noletovi rivali sa Vimbldona Italijan Janik Siner i još jedan Rus Andrej Rubljov...

Kada su u pitanju igrači koji su osvajali titulu u Sinsinatiju, prijavili su se: Hrvati Borna Ćorić i Marin Čilić, Nemac Aleksander Zverev, Bugarin Grigor Dimitrov, već pomenuti Marej...

BONUS VIDEO