ŠOK PRED US OPEN: Ko hoće da stavi kuću na Novaka nek dobro razmisli, Alkarazu se daju velike šanse


IZVOR: Republika - 23.08.2023 | 15:07


Kladionice objavile kvote za poslednji grend slem u sezoni, a razlika između Srbina i Španca gotovo da ne postoji.

Foto: Tanjug/AP
ŠOK PRED US OPEN: Ko hoće da stavi kuću na Novaka nek dobro razmisli, Alkarazu se daju velike šanse

Novak Đoković pokušaće da u Njujorku osvoji četvrti trofej što bi mu bio rekordan 24. grend slem u karijeri kojim bi se izjednačio sa legendarnom Margaret Kort. Međutim, Noletu uopšte neće biti lako imajući u vidu mlade lavove koji su se proteklih meseci pokazali kao ozbiljna pretnja. Očekivano, izdvaja se Karlos Alkaraz sa kojim srpski as vodi bitku sa prvo mesto ATP liste, a ako se pitaju bukmejkeri Srbin i Španac su glavni favoriti da osvoje trofej u Velikoj jabuci.

Kladionice su objavile kvote za predstojeći US open i razlika između Đokovića i Alkaraza gotovo da ne postoji. Kvota da će Srbin osvojiti pehar je 2,50, dok je na Španca 2,60. Koliko njih dvojica odskaču svedoči treći favorit jer je kvota na Rusa Danila Medvedeva čak 4,50.

Foto: Tanjug/AP

Vraća se na US open - Novak Đoković

Ostalim teniserima gotovo da se ne daju nikakve šanse. Kvota na Janika Sinera i Stefanosa Cicipasa je 12,00, a slede Aleksander Zverev i Holger Rune (15,00), te Kasper Rud i Feliks Ože-Alijasim sa kvotom 17,00.

Podsetimo, osim za trofej, Đoković i Alkaraz se bore i za teniski tron, s tim da su Novakove šanse tu još veće, praktično zicer. Naime, Srbin prošle godine nije igra na US openu zbog zabrane ulaska u SAD jer se nije vakcinisao protiv korone, dok je Španac osvojio titulu i brani svih 2.000 bodova. Kako je razlika između njih trenutno samo 20 bodova u korist Karlosa, izgledno je da će Novaku biti dovoljno samo da se pojavi na turniru, pa makar Alkaraz na kraju i odbranio trofej, da bi se vratio na mesto koje mu pripada.

BONUS VIDEO