KAKO VAS, BRE, NIJE SRAMOTA!? NAPADI na Novaka Đokovića se NIŽU! Srbin im je "TRN U OKU"!


IZVOR: Republika - 26.11.2023 | 11:43


Za dobrim konjem diže se najveća prašina.

Foto: www.profimedia.rs
KAKO VAS, BRE, NIJE SRAMOTA!? NAPADI na Novaka Đokovića se NIŽU! Srbin im je "TRN U OKU"!

Novak Đoković izgubio je meč polufinala Dejvis kupa od Janika Sinera rezultatom 2:1, a zatim je u paru sa Kecmanovićem poražen i u dublu od kombinacije Siner/Sonego, te Srbija nije uspela da se plasira u finale.

Novaku je ovo izuzetno teško palo, jer je poznato koliko voli da nastupa za svoju zemlju čije boje ponosno brani uvek i svuda.

- Meni je uvek, rekao sam hiljadu puta, najveće zadovoljstvo i čast igrati za svoju državu i svoju zemlju. Daleko je sledeća godina, iskreno, trenutno je vruća glava posle svega što smo doživeli. Hvala selektoru, svim igračima, timu, što su napravili odličnu atmosferu i što su nas bodrili. Svi su dali maksimum u okviru svoje uloge u timu. Svako je imao svoju. Sam je rekao Viktor, jedan udarac, jedna lopta, je falila da se plasiramo u finale, ta lopta je bila moja. Ja moram da preuzmem odgovornost. To je to. Tragičar sam, šta da radim, to je tako kako jeste i idemo dalje - rekao je Đoković nakon meča.

Neizmerna ljubav prema Srbiji nailazi na odobravnje u našoj državi, Novak ima status "božanstva", ali to nije slučaj u svetu.

Počevši od publike, preko raznih "teniskih eksperata", Novak je "trn u oku" mnogima.

Napadi na najboljeg tenisera u istoriji počinju da se kose sa zdravim razumom, a počeli su njime da "ispiraju usta" i raznorazni kvazi političari i "uticajni tviteraši".

Problem na Dejvis kupu bila je pesma "Veseli se srpski rode" uz koju je naš tim izlazio na teren, a Novak je bio najviše na udaru.

Oglasila se austrijska političarka Kati Šneberger,koja je izrazila "gađenje", a tu su i dežurni mrzitelji poput Ljubomira Filipovića i Jasmina Mujanovića, politikologa iz Bosne i Hercegovine.

Foto: Profimedia, Printscreen

Novak Đoković

 

Novak je uvek bio korektan i odmeren u svojim izjavama, a u ovoj fazi karijere prestao je da ćuti!

Tako je Novak odgovarao bezobraznoj publici koja mu je dobacivala nakon pobede protiv Velike Britanije u četvrtfinalu u Malagi.

- Čitav meč, manje-više. To je bilo nepoštovanje, ali moram na to da budem spreman. Normalno je da navijači nekad prekorače granicu, ali u trenutku reagujete. Mogu da rade šta hoće. Namerno su svirali bubnjeve da ne mogu da pričam i da me iznerviraju. Tako da smo popričali na kraju - rekao je Đoković.

Pre toga je u Torinu "dirigovao bezobraznim Italijanima, a raspravljao je sa publikom i u Bersiju.

 

 

Dirigovao je Nole i bezobraznoj publici u Malagi. Naime, Đoković i Kecmanović igrali su odlučujući dubl protiv Sinera i Sonega, a najbolji teniser sveta zatražio je podršku navijača, na šta je dobio zvižduke koji su ga iznervirali.

Foto: screenshot

Novak Đoković

Nole je uvek odgovarao pobedama. Ovog puta nije uspeo, dešava se i najboljima.

Nema sumnje da će se vratiti na teren jači nego ikad, a mogu samo da nastave da ga mrze. Uradio je tokom karijere ono što niko neće i njegovo ime će ostati zapisano zlatnim slovima u istoriji kao najbolji teniser koji je ikada uzeo teniski reket u ruke.

BONUS VIDEO