SLAVNI STRUČNJAK TVRDI! Novak će OSVOJITI Olimpijske igre, ali ni OVO nije NEREALNO!


IZVOR: Republika - 01.12.2023 | 09:18


Najbolji teniser sveta odmara se od uspešne sezone.

Foto: Tanjug/AP
SLAVNI STRUČNJAK TVRDI! Novak će OSVOJITI Olimpijske igre, ali ni OVO nije NEREALNO!

Predstojeća godina biće veliki izazov za Novaka Đokovića. Osim zlata na Olimpijskim igrama, koje mu jedino nedostaje u bogatoj kolekciji trofeja, srpski as će pokušati i da osvoji kalendarski slem, pošto mu je u tek završenoj sezoni za dlaku izmakao.

Po mnogima jedan od najvećih teniskih stručnjaka Patrik Muratoglu smatra da će Nole u 2024. godini osvojiti sve pehare. 

- Novak će u 2024. biti gladan titula kao što je bio i u 2023. Ima veliki cilj. Želi da podeblja rekord po broju grend slemova koji verovatno nikada neće biti oboren, a on je u poziciji da to uradi. Ima 36 godina, a već 24 grend slem titule. Tu je rekord, svež je i mentalno i fizički - rekao je Muratoglu.

Foto: Tanjug/AP

Patrik Muratoglu

Proslavljeni stručnjak ovo tvrdi, pošto je nedavno čuo reči prvog tenisera sveta o planovima za narednu sezonu.

- Rekao je, "zašto ne bih osvojio četiri slema naredne godine"... Možda zvuči ludo, ali ove je osvojio tri i igrao jedno finale. Bio ne na meč od toga da osvoji sva četiri. Naravno da može da misli o tome i o olimpijskom zlatu. To je jedino što mu nedostaje i želi ga. Može li da uradi to? Da, može - istakao je Patrik Muratoglu.

Predstojeće Olimpijske igre biće održane u Parizu, što je Đokoviću odlično poznat teren, a ne treba govoriti koliko je Novak "gladan" zlatne medalje na najvećem planetarnom sportskom događaju.

BONUS VIDEO