UDARIĆE SRBIN NA SRBINA! Međedović PRIHVATIO Filipov IZAZOV! Hamad IZBACIO velikog FAVORITA!


IZVOR: Republika/D.O. - 20.05.2024 | 19:37


Pazarac ubedljiv protiv nekadašnjeg Top 10 tenisera.

Foto: www.profimedia.rs
UDARIĆE SRBIN NA SRBINA! Međedović PRIHVATIO Filipov IZAZOV! Hamad IZBACIO velikog FAVORITA!

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Rolan Garos, nakon što je rezultatom 2:0 (po setovima 6:3, 7:5) bio bolji od favorizovanog Luke Puja iz Francuske.

Tamo gde je stao u Rimu, nastavio je Hamad u Parizu, a čini se da je forma mladog srpskog tenisera konstantno u uzlaznoj putanji.

Naime, Međedović je prvi set rešio u svoju korist 6:3, dok je u drugom bilo 7:5, posle samo sat i po minuta efektivne igre.

Foto: Tanjug/AP

Filip Krajinović je naredni rival Međedovića

Na taj način, Novopazarac je prihvatio "bačenu rukavicu" Filipa Krajinovića, koji je nešto ranije izbacio Amerikanca Martina Dama rezultatom 2:1 (6:7 (2:7), 6:3, 6:1) i čekao rivala iz ovog duela.

Tako ćemo u trećoj rundi gledati poslasticu i srpski derbi, jer će se sastati upravo Hamad i Fića.

Ostaje žal zbog činjenice da će samo jedan od njih moći da prođe dalje, ali ko god to bude, očekuje ga nešto lakši posao u poslednjoj rundi, jer ide na pobednika meča Duje Ajduković - Antoan Eskofije/Žofroa Blankano.

Podsećanja radi, titulu u Bulonjskoj šumi brani najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je u prošlogodišnjem finalu Rolan Garosa "počistio" Kaspera Ruda iz Norveške maksimalnim rezultatom 3:0.

Nole je, inače, posle ranih eliminacija iz Melburna i Mastersa u Rimu, od senzacionalnog polufinaliste Čileanca Alehandra Tabila, odlučio da učestvuje na ATP turniru u Ženevi, iz serije 250.

BONUS VIDEO