NOVI PROBLEMI ZA ORGANIZATORE! Kiša PLJUŠTI na Rolan Garosu! Evo kako to UTIČE na Novakov meč!


IZVOR: Republika/D.O. - 28.05.2024 | 12:17


Vremenske nepogode prave pometnju u Parizu.

Foto: www.profimedia.rs
NOVI PROBLEMI ZA ORGANIZATORE! Kiša PLJUŠTI na Rolan Garosu! Evo kako to UTIČE na Novakov meč!

Današnji program na Rolan Garosu je u potpunosti poremećen zbog nevremena koje je zahvatilo Pariz. Kiša je prouzrokovala pomjeranje početka programa na sve terene osim stadiona "Filip Šatrije" i "Suzan Lenglen".

Organizatori su više puta pomerali početak programa u nadi da će se vreme poboljšati, ali prognoze nisu išle na njihovu ruku.

Prema poslednjim informacijama, očekuje se prestanak kiše tek oko 15.00 časova, što dodatno komplikuje situaciju.

Foto: www.profimedia.rs

 

Srećom po Novaka Đokovića, on se nalazi na stadionu "Filip Šatrije" koji je opremljen krovom, što znači da će program na tom terenu teći bez ikakvih problema. Meč najboljeg teniser sveta neće početi pre 20.15, što je znatno kasnije od prvobitno planiranog vremena, ali su sigurnost i kvalitet meča prioritet u ovakvim situacijama.

Noletov rival u prvom kolu je Pjer Igo Erber iz Francuske, trenutno 142. teniser ATP liste, sa kojim se Đoković sastajao samo jednom u karijeri. Bilo je to tačno pre deceniju, 2013. godine na Mastersu u Parizu, kada je najuspešniji igrač "belog sporta" u istoriji rutinski slavio rezultatom 2:0 (7:6 (3), 6:3). 

Ovo nevreme sigurno će ostaviti traga na rasporedu mečeva i izazvati dodatne izazove za organizatore i igrače.

Situacija na Rolan Garosu je neizvesna, ali uz nadu u poboljšanje vremenskih uslova, ljubitelji tenisa i učesnici turnira nadaju se da će se uskoro vratiti uzbudljivim mečevima na terenu.

BONUS VIDEO