ALKARAZ KORAK BLIŽI DUELU SA NOVAKOM: Španac siguran u šesnaestini finala Rolan Garosa


IZVOR: Republika/ O.J. - 31.05.2024 | 23:42


Morao je malo da se pomuči.

Foto: Tanjug/AP
ALKARAZ KORAK BLIŽI DUELU SA NOVAKOM: Španac siguran u šesnaestini finala Rolan Garosa

Alkaraz siguran protiv Korda

Španski teniser Karlos Alkaraz nastavlja sa sjajnim nastupom na Rolan Garosu, pošto je pobedio Amerikanca Sebastijana Kordu u trećem kolu. Iako je očekivano bila nezgodna prepreka, Karlitos je trijumfovao sa 6:4, 7:6, 6:3.

Borba u prvom setu

U prvom setu, Alkaraz je uspeo da osvoji važan brejk u devetom gemu, dovoljan za osvajanje seta. Iako su obojica izgubili svoje servise u uvodnim gemovima, Korda je na kraju popustio, što je omogućilo Špancu da povede i stekne to ključno početno samopouzdanje.

Dramatičan drugi set


Drug set je doneo žešću borbu, sa Alkarazom koji je prvi napravio brejk, ali se Korda nije predao i uzvratio je istom merom. Obojica su nastavili da igraju sjajno na svom servisu, pa je taj-brejk morao da odluči pobednika drugog seta. Nakon istog koji je bio ispunjen mini-brejkovima, Alkaraz je izašao kao pobednik sa rezultatom 7:5.

Alkaraz dominirao u trećem setu

U trećem setu, Alkaraz je ponovo rano napravio brejk i nastavio da vrši pritisak na svog protivnika. Iako je imao neiskorišćenu priliku za još jedan brejk, uspeo je da zadrži kontrolu i mirno privede meč kraju.

Nakon ovog trijumfa, Alkaraza očekuje duel sa pobednikom meča Ben Šelton - Feliks Ože Alijasim u osmini finala. Obzirom na dosadašnji uspeh, Alkaraz svakako ulazi u uži odabir kao jedan od glavnih favorita za titulu na ovogodišnjem Rolan Garosu, a, podsetimo, duel sa Novakom moguć je u polufinalu.

 

BONUS VIDEO: