NIŠTA OD SENZACIJE! Finalista Rolan Garosa PREŽIVEO gaučosa! Glavni konkurenti OSTAJU na Novakovoj polovini ŽREBA!


IZVOR: Republika/D.O. - 02.06.2024 | 01:35


Meč je rešen u četiri seta.

Foto: Tanjug/AP
NIŠTA OD SENZACIJE! Finalista Rolan Garosa PREŽIVEO gaučosa! Glavni konkurenti OSTAJU na Novakovoj polovini ŽREBA!

Norveški teniser Kasper Rud nastavlja svoj uspešan put ka završnici Rolan Garosa, nakon što je savladao Tomasa Martina Ečeverija iz Argentine rezultatom 3:1 (po setovima 6:4, 1:6, 6:2, 6:2)

Rud je prvi set dobio sa 6:4, ali je Ečeveri uspeo da izjednači rezultat pobedivši u drugom setu sa 6:1. Ipak, prošlogodišnji finalista je pokazao svoju nadmoćnost osvojivši naredna dva dela igre sa 6:2, 6:2 i time obezbedio plasman u osminu finala.

Postignuti rezultat otvara mogućnost potencijalnog duela sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu. Međutim, pre nego što dođe do tog susreta, najbolji teniser sveta mora da reši meč protiv Lorenca Musetija, koji obećava da će biti izuzetno neizvestan i dug, budući da će se igrati još najmanje dva seta.

Foto: Tanjug/AP

Tomas Martin Ečeveri

U osmini finala, Rud će imati priliku da se suoči sa Amerikancem Tejlorom Fricom, koji je nakon maratonskog meča u pet setova uspeo da savlada Tanasisa Kokinakisa sa 3:2. Očekuje se da će duel ova dva rivala biti izuzetno zanimljiv i neizvestan, pružajući publici uzbudljive trenutke na terenu Rolan Garosa.

Kasper Rud brani finale u Bulonjskoj šumi, pa je trijumfom nad Gaučosom zasluženo nastavio svoj put ka završnici ovog prestižnog teniskog takmičenja.

U prošlogodišnjem finalu, norveški teniser je glatko izgubio od Novaka Đokovića sa maksimalnih 0.3.

BONUS VIDEO