NOVAČE, PAZI SE! Alkaraz "SAMLEO" Kanađanina! Feliks ni BLEDA senka igrača koji je došau u OSMINU finala!


IZVOR: Republika/D.O. - 02.06.2024 | 16:31


"Karlitos" bez milosti prema Ože Alijasimu.

Foto: Tanjug/AP
NOVAČE, PAZI SE! Alkaraz "SAMLEO" Kanađanina! Feliks ni BLEDA senka igrača koji je došau u OSMINU finala!

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je savladao Feliksa Ožea-Alijasima iz Kanade maksimalnim rezultatom 3:0 (6:3, 6:3, 6:1).

Malo ko je očekivao da će se treći teniser sveta, posle mučenja u šesnaestini finala sa kvalifikantom Jesperom de Jongom iz Holandije, tako lako "počistiti" sa terena Kanađanina, koji je briljirao do puta među 16 najboljih igrača "belog sporta" u Bulonjskoj šumi!

Foto: Tanjug/AP

Feliks Ože-Alijasim

Čak je i početak meča nagoveštavao da bi Ože-Alijasim mogao da "otkine" bar jedan set Špancu, naročito jer ga je brejknuo već u prvom gemu i poveo s 1:0. Ipak, Alkaraz je odmah uzvratio ribrejkom, a potom i u osmom poenu oduzeo servis Kanađaninu (5:3), a potom odservirao za osvajanje uvodnog seta.

Isti rezultat (6:3) bio je i u drugom periodu, s tim što je momak iz Mursije brejkove pravio u petom (3:2) i devetom gemu, u pravom trentutku, kada mu je to omogućilo da udvostruči vođstvo u ovom meču.

Vidno indisponirani Feliks potpuno je podbacio u trećem setu, osvojivši samo jedan gem, pa je Španac sa nova dva brejka i ubedljivih 6:1 ukupnim rezultatom 3:0 prošao među osam najboljih.

Njegov protivnik u četvrtfinalu biće Stefanos Cicipas iz Grčke, koji je znatno teže i posle preokreta izašao na kraj sa Italijanom Mateom Arnaldijem.

Nema sumnje da ovakva igra Alkaraza može da brine branioca titule Novaka Đokovića, koji je jutros posle četiri i po časa borbe, takođe preokretom, eliminisao Italijana Lorenca Musetija s 3:2.

BONUS VIDEO