NOVAK ZA MENE OSTAJE NAJBOLJI! NEOČEKIVANO: Đokovićev kritičar promenio ploču: PAO je zbog ZDRAVLJA, A NE PORAZA!


IZVOR: Republika - 08.06.2024 | 14:01


Zanimljivo izlaganje.

Foto: Tanjug/AP
NOVAK ZA MENE OSTAJE NAJBOLJI! NEOČEKIVANO: Đokovićev kritičar promenio ploču: PAO je zbog ZDRAVLJA, A NE PORAZA!

Mats Vilander, nekadašnji vrhunski teniser i sada teniski analitičar, poznat je po svojim promenljivim stavovima prema Novaku Đokoviću. Kroz vreme, Vilander je prolazio kroz različite faze u ocenjivanju Đokovića, ali sada je dao zanimljivu izjavu koja baca novo svetlo na njihov odnos.

Vilander je bio jedan od najžešćih kritičara Novaka Đokovića, ali kako je vreme prolazilo, njegovo mišljenje se menjalo. Sada je istakao da, uprkos tome što je Đoković prepustio prvo mesto na ATP listi Janiku Sineru, za njega i dalje ostaje najbolji teniser na svetu. Vilander ističe da je Đoković i dalje branilac titule na US Openu i Završnom turniru, kao i da je bio finalista Vimbldona prošle godine, što su impresivni rezultati koji ga i dalje drže na samom vrhu.

- Znam vrlo dobro da je Siner imao sjajan prvi deo sezone i da kompjuter ne laže. Ali, takođe ne zaboravljam da je Novak i dalje branilac titule na US Openu i Završnom turniru i da je bio finalista Vimbldona prošle godine. Dokle god je tako, za mene ostaje najbolji -rekao je Vilander, pa dodao:

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Vilander

 - Videli smo i na kraju meča protiv Serundola da, uprkos povredi, ulazi u svoj "Đoko režim", Gotovo je nepobediv tada. Zapravo, pao je na drugo mesto zbog zdravstvenih problema. Ne zbog poraza.

Podsetimo, Novak se povukao sa Rolan Garosa zbog povrede kolena, a nedavno je zbog toga bio podvrgnut i operaciji. 

BONUS VIDEO