KAKVA ČAST! Nisu ga ZABORAVILI! Srpski teniser dobio SPECIJALNU pozivnicu za OVAJ turnir!


IZVOR: Republika/D.O. - 08.06.2024 | 22:49


Počinje "zagrevanje" za Vimbldon.

Foto: Starsport
KAKVA ČAST! Nisu ga ZABORAVILI! Srpski teniser dobio SPECIJALNU pozivnicu za OVAJ turnir!

Početak teniske sezone na travi označava početak novih izazova za igrače "belog sporta" širom sveta. Jedan od njih je i Hamad Međedović, koji je dobio specijalnu pozivnicu za učešće na turniru u Štutgartu.

Iako je prvobitno bio prijavljen za kvalifikacije, Hamad će direktno igrati u glavnom žrebu, što predstavlja veliku priliku za njega.

Na startu takmičenja, Hamad će se suočiti sa Mađarom Fabijanom Marošanom, dok bi u drugom kolu mogao da se sastane sa trećim nosiocem, Aleksandrom Bublikom iz Kazahstana.

Foto: www.profimedia.rs

Hamad Međedović

Nakon nedavnog poraza na Rolan Garosu od Italijana Flavija Kobolija, Međedović će sigurno želeti da ostvari bolji rezultat u Štutgartu i pokaže svoje veštine na travi.

Novopazarac trenutno zauzima 135. mesto na ATP listi, a najbolji plasman mu je bila 102. pozicija, ostvarena 16. oktobra prošle godine.

Kada je reč o učešćima na Grend slemovima, Hamad Međedović je tri puta prošao u glavni žreb: dvaput na Rolan Garosu, prošle i ove sezone, a jednom je igrao u prvom kolu Vimbldona, ali ga je takođe minule godine zaustavio Kristofer O' Konel iz Australije, eliminisavši ga rezultatom 3:0 (po setovima 6:3, 7:5, 6:4).

Sada Hamad Međedović ima priliku da se u Štutgartu pripremi za nova iskušenja na najprestižnijem Grend slemu, u Londonu, te načini iskorak bar do druge runde na vimbldonskoj travi.

BONUS VIDEO